Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová si finále nezahraje, zastavila ji Maďarka Babosová

Prvního turnajového titulu ve dvouhře v této sezoně se česká tenistka Lucie Šafářová v kanadském Québecu nedočká. V semifinále si totiž první tenistka turnaje neporadila s maďarskou soupeřkou Tímee Babosovou, která je nasazená jako trojka. Ta se ve finále střetne s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, jež ve druhém semifinále porazila Tatjanu Mariaovou z Německa.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

Šafářová podlehla za 1:41 hodiny soupeřce, proti níž si sice neudělal ani set, ale byl to urputný boj. V úvodním setu česká hráčka prohrála 5:7 až v tie-breaku 8:10. Ve druhé sadě Šafářová ztratila servis za stavu 3:3. Pak sice v devátém gamu odvrátila čtyři mečboly, sedmadvacetiletá Maďarka však při vlastním podání zápas ukončila.

Šafářové se tak nepodařilo navázat na předchozí start v Québecu v roce 2013, kdy došla až k titulu. S Babosovou letos prohrála i druhý zápas, na konci února ji rodačka ze Šoproně porazila ve finále turnaje v Budapešti.

Babosová může v Kanadě získat double, neboť spolu s českou specialistkou Hlaváčkovou potvrdila postupem do finále v deblu roli nejvýše nasazeného páru. Maďarsko-česká dvojice, jež bojuje o účast na Turnaji mistryň, zdolala v semifinále 6:3, 6:2 Maríu Irigoyenovou z Argentiny a Camillu Rosatellovou z Mexika. 

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Semifinále: Babosová (3-Maď.) - Šafářová (1-ČR) 7:6 (10:8), 6:4, Van Uytvancková (7-Belg.) - Mariaová (4-Něm.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Babosová, Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Irigoyenová, Rosatellová (Arg./Mex.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články