Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šarapovová je na cestě domů. Vyřadila ji Lotyška Sevastovová

New York – Lotyška Anastasija Sevastovová ukončila cestu Marie Šarapovové na US Open. Šestnáctá nasazená v osmifinále vyhrála 5:7, 6:4 a 6:2. 

Maria Šarapovová
zdroj: Reuters

Sevastovová vyhrála díky vyrovnané hře bez výkyvů. Šarapovová sice zahrála 42 vítězných míčů, ale znovu hodně chybovala - celkem jednapadesátkrát. Ve třetí sadě měla Ruska problém s prostředníčkem pravé ruky. Otlačeniny si nechala dvakrát přelepit. Stihla ještě odvrátit díky odvážným ranám tři mečboly, ale při čtvrtém returnovala do autu.

Sevastovová si tak zopakuje v New Yorku loňské čtvrtfinále a její soupeřkou v něm v úterý bude Sloane Stephensová. Ve formě na amerických betonech hrající Američanka porazila Němku Julii Görgesovou 6:3, 3:6, 6:1.

Španěl Pablo Carreňo překazil odhady, že jedním z adeptů na titul v New Yorku je Denis Shapovalov. Kanadského mladíka vyřadil ve třech zkrácených hrách. "Rozhodly moje zkušenosti. Už mám za sebou několik velkých zápasů a vím, jak se s tím vyrovnat," řekl.

Carreňo nezačal dobře, ale po ztraceném servisu houkl směrem k trenérovi na tribuně, že zápas vyhraje. "Věřím sám v sebe, proto jsem to dokázal," řekl po utkání, v kterém každý set trval shodně 58 minut a každý rozhodla zkrácená hra. "V tie-breacích jsem hrál perfektně. Byl jsem agresivní a dobře podával," řekl Carreňo.

Dvouhra - 4. kolo:

Sevastovová (16-Lot.) - Šarapovová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:2, Stephensová (USA) - Görgesová (30-Něm.) 6:3, 3:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články