Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oblíbený New Haven tentokrát Kvitové nesvědčil, prvním kolem neprošla ani Strýcová

New Haven (USA) – Turnaj v New Havenu ovládla Petra Kvitová třikrát, ale tentokrát jí přípravný šampionát před US Open nevyšel. Nasazená trojka padla hned v prvním kole s Číňankou Čang Šuaj jasně 2:6 a 1:6. Nepostoupila ani Barbora Strýcová, která prohrála 5:7 a 3:6 s Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: John Minchillo

Turnaj tak pro české hráčky záhy skončil, neboť první kolo bylo v pondělí konečnou rovněž pro Kateřinu Siniakovou a Kristýnu Plíškovou.

Trojnásobné vítězce turnaje v New Havenu Kvitové tentokrát generálka na US Open vůbec nevyšla. S 29. hráčkou světového žebříčku ztratila v obou setech dvakrát podání a po 67 minutách ze soutěže vypadla. "Petru obdivuji a tohle je moje největší letošní vítězství," řekla vítězná Číňanka, která do New Havenu přiletěla večer před zápasem.

Kvitová hrála sedmý turnaj po návratu po prosincovém přepadení a vážném zranění ruky. Poprvé prohrála hned první zápas. "Jsem skutečně ráda, že jsem si tady mohla znovu zahrát, tenhle centrkurt a fanoušky miluji," řekla Kvitová, která turnaj ovládla v letech 2012, 2014 a 2015.

Stejně jako minulý týden v Cincinnati měla na pravé noze obvázaný stehenní sval. "Bohužel jsem nehrála nejlépe. Ale cesta zpět k mé obvyklé hře na vysoké úrovni je dlouhá," řekla vítězka 20 turnajů dvouhry. "Když vedla, hrála výborně a skoro nic nezkazila," dodala k soupeřce, kterou v minulosti dvakrát porazila.

Strýcová strávila na dvorci téměř dvě hodiny, ale ani ona neuspěla. V úvodní sadě sebrala Kasatkinové třikrát servis, vedla už 3:0, ale sama přišla o podání čtyřikrát a set nakonec ztratila. Ruska pak druhou sadu vyhrála 6:3 a Strýcovou zdolala poprvé v životě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články