Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Siniaková i Kristýna Plíšková vypadly v New Havenu už v prvním kole

New Haven (USA) - Kateřina Siniaková ani Kristýna Plíšková nedokázaly projít přes první kolo na turnaji v New Havenu a generálka na US Open jim tak nevyšla. Siniaková prohrála s Číňankou Pcheng Šuaj 6:1, 3:6 a 6:7, sestra světové jedničky Karolíny Plíškové nestačila na Australanku Dariu Gavrilovovou, které podlehla 5:7, 6:4 a 5:7.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/PA autor: Frank Gunn

Plíšková v Connecticutu absolvovala první turnaj po téměř měsíci od nešťastného utkání v Nan-čchangu, kde si poranila svou hrací levou ruku při manipulaci s ventilátorem. V New Havenu absolvovala tříkolovou kvalifikaci a s hlavní soutěží tak odehrála čtvrtý třísetový duel během čtyř dnů.

Přesto měla Češka v závěru dvouhodinového utkání šanci na vítězství, ale za stavu 5:4 v třetím setu nedokázala duel dopodávat. O dva gamy později pak Gavrilovové odvrátila tři mečboly, ale při čtvrtém už u sítě nezasáhla ideálně.

Siniaková do utkání vlétla a za půl hodiny získala první set, pak se už začala více prosazovat favorizovaná Číňanka. Pětadvacátá hráčka světového žebříčku srovnala a navrch měla i zásluhou tvrdého podání také v tie-breaku rozhodující sady, který ovládla 7:3.

Tenisový turnaj žen v New Havenu:

Dvouhra - 1. kolo: Pcheng Šuaj (8-Čína) - Siniaková (ČR) 1:6, 6:3, 7:6 (7:3), Bogdanová (Rum.) - Vesninová (5-Rus.) 7:5, 7:5, Gavrilovová (Austr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 4:6, 7:5, Babosová (Maď.) - Mladenovicová (4-Fr.) 7:5, 7:5, Bouchardová (Kan.) - Davisová (USA) 6:1, 6:3, Flipkensová (Belg.) - Curenková (Ukr.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články