Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Post světové jedničky v ohrožení. Plíšková v Cincinnati vypadla v semifinále

Cincinnati (USA) – Pozice světové jedničky Karolíny Plíškové je v ohrožení. Česká hvězda neobhájí titul na turnaji v Cincinnati, kde v semifinále vypadla se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou po setech 3:6 a 2:6. Z trůnu ji může nyní sesadit Rumunka Simona Halepová, která k tomu potřebuje podnik ovládnout. Po postupu do finále jí zbývá poslední krok.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Aaron Doster

Čtvrtá nasazená Muguruzaová oplatila Češce loňskou porážku ze stejné fáze turnaje, celkovou bilanci vzájemných zápasů upravila na 2:6. Ve finále se utká s Halepovou, jež v druhém semifinále deklasovala za necelou hodinu 6:2, 6:1 Američanku Sloane Stephensovou, přemožitelku Petry Kvitové a Lucie Šafářové. Pokud Halepová získá titul, přijde Plíšková po pěti týdnech o svou pozici na tenisovém trůnu.

Plíšková, která v pátek musela odehrát dva zápasy, ztratila hned v úvodní hře servis. Na kurtu působila unaveně, nefungovalo jí podání a dělala výrazně víc nevynucených chyb než soupeřka. Po další ztrátě servisu v deváté hře přišla Češka o celou sadu.

Hned v úvodu druhého setu si Plíšková poprvé v utkání vypracovala tři brejkboly, avšak ani jeden neproměnila. Za stavu 2:3 si česká obhájkyně loňského titulu opět prohrála servis, totéž se jí stalo i v osmé hře, v níž Muguruzaová po hodině a 19 minutách proměnila pátý mečbol.

"Dnes jsem nepředvedla nejlepší výkon, postrádala jsem energii. Tři zápasy během necelých 24 hodin se na mně podepsaly," řekla Plíšková. "Ona hrála velmi dobře, moc nekazila a výborně podávala," dodala na adresu Španělky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati:

Dvouhra - semifinále: Muguruzaová (4-Šp.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 6:3, 6:2, Halepová (2-Rum.) - Stephensová (USA) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články