Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Djokovič zdolal ve třech setech Simona a je v Šanghaji ve finále

Šanghaj - Srbský tenista Novak Djokovič si při své druhé účasti na Turnaji mistrů zahraje ve finále. Třetí hráč světového žebříčku porazil v dnešním semifinále v Šanghaji debutanta Gillesa Simona z Francie ve třísetové a téměř tříhodinové bitvě. Djokovičovým soupeřem v nedělním zápase o titul bude vítěz druhého semifinále Andy Murray - Nikolaj Davyděnko.

Novak Djokovič
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Simon se dostal na Turnaj mistrů poprvé v kariéře díky odhlášení světové jedničky Rafaela Nadala a už postup do semifinále byl jeho životním úspěchem. Ve skupině porazil Rogera Faderera a Radka Štěpánka a dobře začal i dnešní duel.

Po prvním ztraceném setu 4:6 však favorizovaný Djokovič zabral a po výsledku 6:3 srovnal skóre. Hned v třetím gamu rozhodující sady získal jednadvacetiletý Srb podání o dva roky staršího Francouze a výhodu si držel až do stavu 5:4.

První možnost servírovat na postup do finále nevyužil a Simon srovnal. Následně však i on ztratil svůj servis a druhou šanci už Djokovič nepustil. Precizně provedeným zkrácením hry využil hned první mečbol a třetí sadu získal 7:5.

Daniel Nestor se pokusí obhájit prvenství v deblu

V Šanghaji bude obhajovat deblové prvenství kanadský tenista Daniel Nestor. Zatímco loni vyhrál čtyřhru s Markem Knowlesem z Baham, letos se probojoval do finále spolu se Srbem Nenadem Zimonjičem. Jejich finálovými soupeři v neděli budou nejvýše nasazení Bob a Mike Bryanovi z USA, dvojnásobní vítězové turnaje z let 2003 a 2004.

Nestor a Zimonjič v dnešním semifinále přešli hladce ve dvou setech přes uruguaysko-peruánskou dvojici Pablo Cuevas, Luis Horna. Američtí bratři Bryanové pak porazili polský pár Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski dvakrát 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články