Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nadvláda Češek nad žebříčky? Šafářová je výhrou od postu jedničky ve čtyřhře

Cincinnati (USA) – Českým tenistkám by brzy mohly patřit oba žebříčky WTA. Singlovému už vládne Karolína Plíšková a do čela deblového má šanci poskočit Lucie Šafářová. Od postu světové jedničky ve čtyřhře ji dělí jedna výhra na turnaji v Cincinatti, což znamená, že by s Barborou Strýcovou potřebovaly postoupit do semifinále.

Lucie Šafářová
zdroj: REUTERS autor: Dan Hamilton

Čtvrtfinálové utkání čeká Šafářovou se Strýcovou, bronzové medailistky z olympiády v Riu de Janeiro, v rámci čtvrtečního programu. Soupeřkami třetích nasazených bude australská dvojice Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová.

Třicetiletá Šafářová je nyní světovou deblovou dvojkou za svojí tradiční turnajovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, ta však má od Wimbledonu vážně poraněné koleno. S Američankou tvořily pár přezdívaný tým Bucie, letos ovládly grandslamové Australian i French Open a loni triumfovaly na US Open.

Šafářová může být pětatřicátou deblovou jedničkou a čtvrtou Češkou, která na vrchol dosáhne. Před ní to dokázaly Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová. Martina Navrátilová byla první coby Američanka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články