Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plíšková bude v Cincinnati hájit pozici jedničky, sesadit ji mohou hned čtyři hráčky

Praha – Hned dvě velké výzvy čekají na Karolínu Plíškovou na blížícím se turnaji v Cincinnati. Česká jednička bude na americkém podniku usilovat jak o obhajobu titulu, tak především o uhájení pozice světové jedničky. Připravit ji o post na čele žebříčku, který jí patří i po akci v Torontu, může teoreticky čtveřice hráček.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Kirsty Wigglesworth

Jisté je, že novou jedničku bude mít dvouhra mužů. První místo zatím drží Brit Andy Murray, ale za týden ho vystřídá Španěl Rafael Nadal, nebo Švýcar Roger Federer.

Pětadvacetiletá Plíšková stráví v pozici světové jedničky pátý týden. Aktuálně má náskok 790 bodů před Rumunkou Simonou Halepovou, ale v Cincinnati loni získala 900 bodů za triumf a jen obhajoba titulu dá svěřenkyni kouče Davida Kotyzy jistotu, že bude v pořadí dvouhry WTA první i za týden.

Sesadit Plíškovou z trůnu může Halepová a teoreticky také vítězka z Toronta Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Němka Angelique Kerberová, ale poslední dvě jmenované Plíšková eliminuje už první výhrou.

Halepová měla první místo na dosah letos už několikrát, ale ani jednou neuspěla. V Cincinnati k tomu potřebuje dojít minimálně do semifinále a jistotu jí dá turnajový vavřín.

Ve formě hrající Svitolinová musí postoupit do finále, ale potřebuje, aby Plíšková prohrála úvodní duel. Pokud ukrajinská tenistka turnaj v Cincinnati vyhraje, musí česká hráčka vypadnout před semifinále.

Plíšková má v Cincinnati v prvním kole volný los a ve druhém ji čeká Chorvatka Dona Vekičová nebo Ruska Natalja Vichljancevová. Ve čtvrtfinále by mohla hrát s Wozniackou či Venus Williamsovou z USA a v semifinále s letošní vítězkou Wimbledonu Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Murray kvůli zranění stále nehraje, proto je jasné, že se po Cincinnati na trůn vrátí jeden z dvojice Nadal, Federer. Není přitom jisté, zda bude Federer turnaj hrát, protože si po prohraném nedělním finále v Montrealu stěžoval na různé bolístky. Pokud nastoupí, musí k postu jedničky dojít do semifinále a Nadal nesmí vyhrát zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články