Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Federer je blízko návratu do čela žebříčku, v Montrealu si zahraje o titul

Montreal - Roger Federer vyřadil v semifinále turnaje Masters v Montrealu Robina Haaseho 6:3, 7:6 a udělal další krok k návratu do čela světového žebříčku, jemuž naposledy vládnul v listopadu 2012. O titul si šestatřicetiletý švýcarský tenista zahraje proti dvacetiletému Němci Alexanderu Zverevovi.

Roger Federer
zdroj: Eric Bolte/USA TODAY Sports

Federer v sobotu vyhrál už 16. zápas v řadě, což je pro něj nejdelší vítězná série za posledních pět let. V této sezoně už slavil pět trofejí včetně Wimbledonu a Australian Open. V Montrealu může triumfovat poprvé, neboť předchozí dva tituly z Rogers Cupu získal v Torontu.

"Největší radost mám z toho, že jdu do finále bez jakýchkoli zdravotních problémů. A neztratil jsem ani tolik sil," řekl devatenáctinásobný grandslamový šampion, jenž loni nehrál půl roku kvůli zraněnému koleni a letos vynechal antukovou sezonu. Pokud turnaj v Torontu Federer ovládne, bude mít velkou šanci na návrat do čela žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer v semifinále zdolal Haaseho, o titul se utká se Zverevem

Po odhlášení zraněné světové jedničky Andyho Murrayho z turnaje v Cincinnati totiž Brita 21. srpna na prvním místě vystřídá právě buď Federer, nebo jeho dlouholetý španělský rival Rafael Nadal. V případě vítězství v Torontu bude Federer v Cincinnati potřebovat stejný nebo lepší výsledek než Nadal. Jeho finálový soupeř Zverev v semifinále ukončil senzační tažení domácího mladíka Denise Shapovalova výhrou 6:4, 7:5.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Montrealu Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 4,917.120 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

A. Zverev (4-Něm.) - Shapovalov (Kan.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články