Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Tenisový maraton skončil neúspěchem, Plíšková prohrála s Wozniackou

Toronto - Čtvrtfinále turnaje v Torontu se stalo konečnou stanicí pro Karolínu Plíškovou. Světová jednička podlehla po dramatické bitvě, která trvala bezmála tři hodiny, Caroline Wozniacké z Dánska 5:7, 7:6 a 4:6. Podobně se vedlo i Lucii Šafářové. Proti Sloane Stephensové měla tři mečboly, ani jeden však nevyužila a Američance podlehla 2:6, 6:1 a 5:7

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Zápas výrazně ovlivnily rozmary počasí. Kvůli dešti začal se zpožděním a následně byl v úvodním setu ještě několikrát přerušen. S tím se podle všeho hůře vyrovnávala Plíšková, která začala skvěle, vedla 5:1, ale nedokázala sadu dopodávat. Wozniacká, bývalá světová jednička a aktuálně šestá žena pořadí WTA Tour, vzala rodačce z Loun tři servisy za sebou a otočila skóre na 7:5.

Ve druhé sadě si naopak obě rivalky držely podání a rozhodnout musel tie-break, jenž pětadvacetiletá česká tenistka vyhrála 7:3. V rozhodujícím dějství se Plíškové podařil brejk a za stavu 4:2 byla blízko postupu do letošního sedmého semifinále. Wozniacká se ovšem nevzdala, bojovala a donutila soupeřku k chybám. Získala čtyři gamy v řadě a vyhrála 6:4. Plíškovou zdolala v sedmém vzájemném duelu popáté.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková se v Torontu loučí ve čtvrtfinále, prohrála s Wozniackou

Nedařilo se ani Šafářové

Po relativně jednoznačných prvních dvou setech dospěl zápas Šafářové se Stephensovou do dramatického závěrečného dějství. V něm měla nejdříve navrch Američanka, která vedla 3:1, ale česká tenistka dokázala vývoj zvrátit a za stavu 5:4 podávala na postup do semifinále.

V desáté hře se však rozhořela málo vídaná bitva. Game trval patnáct minut, osmkrát byla shoda a Šafářová si vypracovala tři mečboly. Nicméně je nedokázala proměnit a naopak neodvrátila šestý brejkbol Stephensové.

Ve zbývajícím průběhu využila Američanka psychickou výhodu a za stavu 6:5 vzala Šafářové podání čistou hrou. Po vítězství nad Petrou Kvitovou a Němkou Angelique Kerberovou tak aktuálně 934. hráčka žebříčku postoupila poprvé v kariéře do semifinále turnaje Premier 5.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová neproměnila mečboly a padla se Stephensovou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články