Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová se potřetí za sebou loučí ve 2. kole, nestačila na Stephensovou

Toronto - Jepičí život mělo působení tenistky Petry Kvitové na Rogers Cupu v kanadském Torontu. Čtrnáctá hráčka světového žebříčku prohrála potřetí za sebou druhý zápas na turnaji WTA. V zemi javorového listu podlehla i vinou devíti dvojchyb 6:7, 6:3 a 2:6 Sloane Stephensové z USA.

Sedmadvacetiletá Kvitová nezvládla svůj druhý zápas na turnaji stejně jako ve Wimbledonu a minulý týden ve Stanfordu, kde po volném losu v 1. kole vypadla ve čtvrtfinále. Po květnovém návratu na kurty absolvovala česká tenistka pátý turnaj, přičemž ve 2. kole vypadla i při comebacku na antukovém Roland Garros. Jedinou výjimkou byl červnový turnaj na trávě v Birminghamu, kde naopak dokráčela k titulu.

Ještě delší pauzu má za sebou její přemožitelka Stephensová, která po operaci nohy nehrála od loňských olympijských her v Riu de Janeiro až do Wimbledonu. Bývalá světová jedenáctka, jež aktuálně zaujímá 934. místo v žebříčku, absolvuje teprve třetí turnaj po návratu do kolotoče WTA. V utkání s Kvitovou využila všechny čtyři brejkboly a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku porazila za 2 hodiny a 18 minut.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,735.139 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Stephensová (USA) - Kvitová (14-ČR) 7:6 (7:4), 3:6, 6:2, Halepová (2-Rum.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:4, Kerberová (3-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5), Makarovová (Rus.) - Kontaová (7-Brit.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články