Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

První zápas Plíškové v roli světové jedničky = bezproblémová výhra

Toronto – První zápas v roli světové jedničky zvládla Karolína Plíšková – jak jinak než – na jedničku. Česká tenistka porazila na turnaji v Torontu 6:3, 6:3 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Do třetího kola prošla i Lucie Šafářová, jež zdolala 6:2, 6:4 nasazenou jedenáctku Dominiku Cibulkovou ze Slovenska. Jako první z pětice Češek se rozloučila s turnajem Kateřina Siniaková, jež podlehla 5:7, 5:7 Venus Williamsové z USA. 

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/Frank Gunn

Pětadvacetiletá Plíšková stanula jako první Češka v čele světového žebříčku 17. července a poprvé hájila své postavení na kurtu. Po volném úvodním kole nastoupila proti Pavljučenkovové a ani v pátém vzájemném duelu s ní neztratila set.

"Před zápasem jsem byla trochu nervózní, ale během utkání jsem se cítila mnohem lépe, zvlášť na konci," uvedla Plíšková. "Včera jsem už hrála čtyřhru, takže trochu té nervozity jsem si odbyla právě v deblu. Každopádně jsem šťastná, že jsem v dalším kole," dodala česká fedcupová reprezentantka. 

O rok starší rodačku ze Samary zdolala Plíšková za 70 minut, i když v každém setu dvakrát prohrála servis. Sama však vzala Pavljučenkovové podání celkem sedmkrát a mohla se radovat ze zvládnutého premiérového vystoupení v roli světové jedničky. Ve třetím kole se Plíšková utká poprvé v kariéře s Japonkou Naomi Ósakaovou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vstoupila do turnaje v Torontu skalpem Pavljučenkovové

Osmifinále si zahraje také Šafářová, jež i ve třetím letošním vzájemném utkání porazila loňskou vítězku Turnaje mistryň Cibulkovou. Další soupeřkou české tenistky bude lepší z duelu mezi Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a Britkou Johannou Kontaovou. 

Šestizápasovou vítěznou sérii jednadvacetileté Siniakové na WTA Tour ukončila o šestnáct let starší Williamsová. Bývalá světová jednička a aktuální devítka vyřadila vítězku červencového antukového turnaje v Bastadu za 99 minut. V posledním gamu Siniaková odvrátila tři mečboly, při čtvrtém už ale na křížný forhend americké hvězdy nedosáhla. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články