Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Strýcová ukázala srdce bojovnice a postoupila do osmifinále

Toronto - Velký comeback předvedla na Rogers Cupu v Torontu česká tenistka Barbora Strýcová. S Dariou Gavrilovovou z Austrálie prohrávala 4:6 a 1:4, přesto nakonec slavila vítězství. Druhý set opanovala v tie-breaku, ten rozhodující 6:3 a zajistila si vstupenku do osmifinále, kde narazí na lepší z dvojice Simona Halepová - Magdalena Rybáriková. 

Barbora Strýcová
zdroj: USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Strýcová po ztrátě prvního setu nevstoupila dobře ani do druhého, ale od stavu 1:4 vyhrála čtyři gamy v řadě. Otočila nepříznivý stav a následně triumfovala ve zkrácené hře poměrem 7:5. Ve třetí sadě sice fedcupová reprezentantka ztratila za stavu 4:2 podání, vyrovnání nicméně nepřipustila. Servis si vzala okamžitě zpět a v následujícím gamu zápas ukončila.

S rumunskou hvězdou Halepovou, která měla v prvním kole volný los, se Strýcová utkala na okruhu WTA třikrát a neuhrála ani set. Naposledy s ní prohrála v dubnu ve Stuttgartu. Proti Rybárikové nastoupila česká hráčka také třikrát a dvakrát vyhrála.

Do osmifinále postoupila také Jelena Svitolinová z Ukrajiny, která si ve 2. kole poradila s Ruskou Darjou Kasatkinovou. V prvním utkání po Wimbledonu získala "nekonečný" první set v tie-breaku a následně otočila nepříznivý vývoj ve druhém dějství. Její další soupeřkou bude Kateřina Siniaková, nebo Venus Williamsová.   

Je nám líto, video expirovalo.
Svitolinová zdolala Kasatkinovou a postoupila do 3. kola

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 735 139 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Babosová (Maď.) - Andreescuová (Kan.) 6:4, 6:1. 2. kolo: Strýcová (ČR) - Gavrilovová (Austr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, Svitolinová (5-Ukr.) - Kasatkinová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:4, Wozniacká (6-Dán.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo: Bouchardová, Karolína Plíšková (Kan./ČR) - Cibulková, Flipkensová (SR/Belg.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články