Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý v Kitzbühelu skončil, ve Washingtonu se daří favoritům

Kitzbühel/Washington – Jiří Veselý nezvládl druhé kolo antukového turnaje v Kitzbühelu a podlehl Němci Philippu Kohlschreiberovi dvakrát 3:6. Naopak do třetího kola prošel domácí Jack Sock, který přehrál Rumuna Copila. Uspěli i turnajová jednička Rakušan Dominic Thiem a druhý nasazený Kei Nišikori z Japonska.

Jack Sock
zdroj: ČTK/ZUMA

Veselý tak nenavázal na předchozí čtvrtfinálové účasti v Umagu a Hamburku. Předloňskému vítězi turnaje v rakouském lyžařském středisku Kohlschreiberovi podlehl sedmý nasazený Čech i ve třetím vzájemném duelu.

Čtyřiadvacetiletý Veselý, který je o jedno místo v žebříčku ATP níže než sedmačtyřicátý Kohlschreiber, nezískal hned při svém úvodním servisu ani jeden fiftýn. Jediný brejk pak stačil o devět let staršímu soupeři k zisku první sady. Obdobná situace se opakovala i na začátku druhého setu. Po 67 minutách ztratil často chybující Veselý podání potřetí a v Kitzbühelu žijící Kohlschreiber tak proměnil první mečbol.

O velké překvapení se postaral domácí Sebastian Ofner, který vyřadil nejvýše nasazeného Pabla Cuevase. Jednadvacetiletý Rakušan, který se díky divoké kartě dostal poprvé v kariéře do hlavní soutěže ATP, zdolal uruguayského favorita v deštěm přerušeném duelu 6:3, 2:6 a 7:6. Ve čtvrtfinále se Ofner, 157. hráč světového žebříčku, utká s Renzem Olivem z Argentiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý nestačil na Kohlschreibera a v Kitzbühelu končí

Stejně jako ostatní tenisté na turnaji i Sock ladí na tvrdém povrchu ve Washingtonu formu na poslední Grand Slam sezony. US Open začíná na konci srpna a čtyřiadvacetiletý Američan může být se svými výsledky zatím spokojený.

Ve druhém kole vyřadil Rumuna Copila ve dvou setech. Obě sady rozhodl až v tie-breaku a po vítězství dvakrát 7:6 si zahraje osmifinále.

Do něj postoupila také turnajová jednička Dominic Thiem. Rakouský hráč měl ve druhém kole lehčí práci než Sock a Švýcara Laaksonena porazil za hodinu dvakrát 6:3. 

Nišikori ve druhém kole narazil na domácími fanoušky milovaného Donalda Younga, se kterým vyhrál všech pět vzájemných zápasů. Letos to ale byla zatím nejtěžší bitva, která skončila až po dvou a půl hodinách. Nišikori proměnil svůj šestý mečbol a zvítězil po setech 6:3, 4:6 a 7:6.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen ve Washingtonu

Dvouhra - 1. kolo: Sandgren (USA) - Soeda (Jap.) 7:6 (7:2), 6:3, Džazírí (Tun.) - Bega (It.) 7:5, 7:5, Edmund (Brit.) - Čong Hjon (Korea) 6:3, 6:1, Tursunov (Rus.) - Krueger (USA) 6:4, 6:7 (4:7), 6:4, Thompson (Austr.) - Bemelmans (Belg.) 6:3, 6:2, Baghdatis (Kypr) - Lešem (Izr.) 7:6 (7:1), 6:0.

2. kolo: Thiem (1-Rak.) - Laaksonen (Švýc.) 6:3, 6:3, Nišikori (2-Jap.) - Young (USA) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5), Sock (8-USA) - Copil (Rum.) 7:6 (7:2), 7:6 (8:6), Pella (Arg.) - M. Zverev (12-Něm.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 6:3, Del Potro (13-Arg.) - Lacko (SR) 7:5, 6:2.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 540 310 eur)

Dvouhra - 2. kolo: Kohlschreiber (Něm.) - Veselý (7-ČR) 6:3, 6:3, Olivo (Arg.) - Zeballos (8-Arg.) 7:6 (7:4), 6:2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články