Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič předčasně ukončil sezonu

Bělehrad – Srbský tenista a majitel dvanácti grandslamových titulů Novak Djokovič kvůli přetrvávajícím bolestem v lokti ukončil sezonu. Dá na rady lékařů a dopřeje ruce klid. 

Novak Djokovič se trápí se zraněným loktem
zdroj: Reuters autor: MATTHEW CHILDS

Djokovič naposledy vzdal čtvrtfinálový zápas s Tomášem Berdychem ve Wimbledonu. Čtvrtý hráč žebříčku přiznal, že ho bolesti v pravém lokti trápí už rok a půl. Letos vyhrál jen dva turnaje (v Dauhá a Eastbourne), ale žádný grandslam, což se mu stalo poprvé od roku 2010.

Protože kvůli zranění nepřijede Djokovič do New Yorku na US Open, bude na grandslamech chybět poprvé po 51 účastech. "Pozoruhodná série skončila," řekl Djokovič.

"Mé tělo má limity a to musím respektovat. A také musím být vděčný za všechno, čeho jsem dosud dosáhl. Musel jsem udělat radikální rozhodnutí. Bylo to těžké, ale neměl jsem na výběr a budu mít čas na uzdravení svého těla. Pár měsíců nevezmu raketu do ruky," řekl.    

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič kvůli bolavému lokti předčasně ukončil sezonu

Loni v Paříži na Roland Garros rodák z Bělehradu zkompletoval kariérní Grand Slam, ale od té doby se trápil. Ztratil také post světové jedničky. "Problémy se za poslední měsíce horšily, navštívil jsem hodně specialistů a všichni se shodli, že potřebuju klid a pauzu. Zkusím na tom najít něco pozitivního, využít čas co nejlépe, budu celou dobu s rodinou. Zhruba za měsíc se s Jelenou staneme opět rodiči," připomněl otec téměř tříletého syna.

Po dlouhé rehabilitaci se začne chystat na návrat na kurty. Hrát by chtěl hned v prvním týdnu nové sezony. "Jsem rád, že Andre Agassi se mnou zůstane," jmenoval svého superkouče, s nímž začal spolupracovat v květnu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články