Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Suverénní Krejčíková. V Bastadu postoupila díky dvěma kanárům

Bastad (Švédsko) – Jak vypadá naprosto dominantní výkon, předvedla v úvodním kole turnaje ve švédském Bastadu Barbora Krejčíková. Němce Annice Beckové nadělila dva kanáry a vyhrála dvakrát 6:0. Úvodní zápas zvládla i loňská finalistka Kateřina Siniaková, která domácí Švédku Rebeccu Petersonovou porazila 6:3, 3:6 a 6:1.

Barbora Krejčíková
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Jednadvacetiletá Krejčíková, která je stejně jako její soupeřka až ve druhé stovce světového žebříčku, se na kurtu zdržela jen tři čtvrtě hodiny. První sadu získala za dvacet minut, ve druhé Becková odvrátila dva mečboly, ale vzdorovala jen o šest minut déle. Další soupeřkou Krejčíkové bude šestá nasazená Kiki Bertensová z Nizozemska.

Turnajová sedmička Siniaková rozehrála zápas s Petersonovou už v pondělí, kvůli dešti byl ale za stavu 5:3 pro českou hráčku přerušen. Po vynucené pauze sice ztratila druhý set, ve druhém už ale dominovala a proti Arantxe Rusové z Nizozemska bude usilovat o ukončení černé série ve druhých kolech. Přes ně letos přešla zatím jen třikrát, naposledy se jí to podařilo v květnu v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články