Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Veselý nezaváhal s Albotem a postoupil do čtvrtfinále

Umag – Jiří Veselý zatím proplouvá antukovým turnajem v chorvatském Umagu bez ztráty setu. Český tenista porazil ve druhém kole 7:6 a 6:2 Radua Albota z Moldavska. O postup do semifinále se utká s Italem Paolem Lorenzim, který zdolal Aljaze Bedeneho z Velké Británie 7:5 a 6:3.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Favorizovaný Veselý, jenž se aktuálně pohybuje v šesté desítce žebříčku ATP, prohrával v úvodu zápasu 1:3. Následně vývoj prvního setu dvěma brejky otočil a v desáté hře podával na vítězství. Servis ovšem neudržel a ve dvanáctém gamu dokonce odvracel při vlastním podání setbol. Přesto si vynutil tie-break, který vyhrál 7:3.

Ani začátek druhé sady rodákovi z Příbrami nevyšel. Zahájil jej totiž ztrátou podání. Podařil se mu však re-break a od stavu 2:2 čtyřmi vyhranými gamy definitivně rozhodl zápas.

S Lorenzim si Veselý zopakuje čtvrtfinále z dubnového turnaje v Marrákeši. Tehdy jej udolal 7:5 ve zkrácené hře rozhodujícího třetího setu a zaznamenal zatím jediný letošní postup do semifinále na okruhu ATP. S pětatřicetiletým Italem, který je nyní na 34. místě světového žebříčku, má stoprocentní bilanci. Vyhrál všechny tři vzájemné duely.

Tenisový turnaj mužů v Umagu v Chorvatsku (antuka, dotace 540.310 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (8-ČR) - Albot (Mold.) 7:6 (7:3), 6:2, Goffin (1-Belg.) - Balász (Maď.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:2, Lorenzi (4-It.) - Bedene (Brit.) 7:5, 6:3, Dodig (Chorv.) - Cecchinato (It.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články