Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Více než čtyřhodinový maraton ovládli Melo s Kubotem, Rusky nadělily dva kanáry

Londýn – Trvalo více než čtyři a půl hodiny a nabídlo celou řadu dramatických momentů. Takové bylo wimbledonské finále čtyřhry mužů, které nakonec ovládli  Brazilec Marcelo Melo a Polák Lukasz Kubot. Rakousko-chorvatský pár Oliver Marach, Mate Pavič porazili po pětisetovém maratonu 5:7, 7:5, 7:6, 3:6 a 13:11. Delší deblové finále se na trávě v All England Clubu hrálo v historii jen jedno.

Polák Lukasz Kubot a Brazilec Marcelo Melo se radují z triumfu na Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Naopak o ženském titulu bylo následně rozhodnuto za pouhých 54 minut. Olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová neztratily ve finále s Chan Hao-ching z Tchaj-wanu a Rumunkou Monicou Niculescuovou ani jeden game. Rusky získaly třetí grandslamový titul - v roce 2013 ovládly Roland Garros a o rok později US Open.

Čtvrtí nasazení Melo s Kubotem potvrdili letošní neporazitelnost na trávě. Vyhráli i 14. zápas, ovládli třetí travnatý turnaj v řadě a získali první společnou trofej na grandslamu.

Třiatřicetiletý Melo už má titul z předloňského French Open (s Ivanem Dodigem), o dva roky starší Kubot vyhrál o rok dříve s Robertem Lindstedtem Australian Open. Brazilský deblista se v pondělí stane staronovou deblovou jedničkou, v čele světového žebříčku ATP vystřídá Fina Henriho Kontinena.

Je nám líto, video expirovalo.
Debl mužů rozhodl maraton, naopak Rusky neztratily game

Strhující deblovou bitvu ukončil Pavič svým jediným prohraným servisem v celém zápase. S Marachem jim přinesla smůlu pauza kvůli zatahování střechy, která duel přerušila zhruba na deset minut za stavu 11:11.

Nejdelší finále mužské čtyřhry trvalo v roce 1992 ještě o 20 minut déle. John McEnroe a Michael Stich se tehdy přetahovali o wimbledonský titul s Jimem Grabbem a Richeym Renebergem pět hodin a minutu. Pátý set skončil poměrem 19:17.

Muži - čtyřhra - finále: Kubot, Melo (4-Pol./Braz.) - Marach, Pavič 5:7, 7:5, 7:6 (7:2), 3:6, 13:11.

Ženy- čtyřhra - finále: Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Chan Hao-ching, Niculescuová (9-Tchaj-wan/Rum.) 6:0, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články