Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Šafářová titul v deblu nezíská, Matteková-Sandsová si zranila koleno

Londýn - Světová deblová jednička Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, která měla ve Wimbledonu s českou tenistkou Lucií Šafářovou útočit na čtvrtý grandslamový triumf za sebou, si ve dvouhře vážně poranila koleno a zřejmě bude muset jít na operaci.

Bethanie Matteková-Sandsová
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

V utkání druhého kola s Rumunkou Soranou Cirsteaovou se při náběhu na síť skácela k zemi, chytila se za nohu a v bolestech zoufale volala o pomoc. Ke kurtu přiběhla i Šafářová a s pláčem sledovala utrpení své kamarádky.

Lékaři Mattekovou-Sandsovou zhruba 20 minut ošetřovali přímo na kurtu, pak byla dvaatřicetiletá Američanka převezena do nemocnice. Zranění si přivodila v úvodu třetího setu. První sadu vyhrála 6:4, druhou ztratila v tie-breaku.

Cirsteaová přelezla síť a přišla k Američance. "Volala o pomoc. Sorano, pomoz mi! I já byla v šoku, protože čéšku měla v nezvyklé pozici," řekla Rumunka. Divila se, že trvalo dlouho, než někdo přispěchal s odbornou pomocí. "Všichni byli jako zmražení a nikdo nereagoval. Já tam byla k ničemu a ona křičela bolestí."

Ke kurtu přiběhla i Šafářová a s pláčem sledovala utrpení své kamarádky. "Bylo hrozné vidět ji v takovém stavu. Je to velmi těžký den, jeden z nejhorších. Nikdo neumřel, což je pozitivní, ale je strašné, co se Beth stalo," řekla Šafářová. "Doufám, že bude co nejdřív v pořádku."

S Mattekovou-Sandsovou, která měla stejnou nohu operovanou před čtyřmi lety, vyhrály pět grandslamových titulů, ale chybí jim vítězství z Wimbledonu. Šafářová je v kontaktu s manželem Mattekové-Sandsové Justinem. "Beth podstupuje testy v nemocnici a asi bude potřebovat operaci. Čéšku měla úplně mimo koleno," uvedla česká hráčka. "Chci Beth navštívit, jak jen to půjde."

Jen těžko se následně koncentrovala na zápas s Shelby Rogersovou. Neuvažovala ale, že by nehrála. "Věděla jsem, že jí nepomůžu, že musí do nemocnice na testy. Ale koncentrace na zápas nebyla zrovna optimální," řekla Šafářová. Utkání prohrála 1:2. "Rogersová hrála velmi dobře, výborně servírovala. Já v prvním setu ještě držela koncentraci, ale ke konci už jsem na kurtu moc nebyla," řekla.

Zranění otřáslo celým Wimbledonem. "Byla jsem vyjevená. Chtěla jsem si zahrát a vůbec nemůžu o tenisu ani přemýšlet," řekla Martina Navrátilová. "Každý člověk blízký Bethanii byl v šoku a smutný, je hrozné vidět člověka v takové bolesti. Můžeme se ji snažit leda utěšit, víc dělat nemůžeme," uvedla Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články