Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hrála jsem jako sr*č, ne jako hráč, postěžovala si po porážce Strýcová

Londýn – Začíná to pro ni být v této sezoně už tradice. Barbora Strýcová se čím dál častěji střetává na turnajích s výrazně mladšími hráčkami. Jednatřicetiletá hráčka bere souboje s nastupující generací jako výzvu, ale ve druhém kole Wimbledonu se nedostala do rytmu a prohrála s devatenáctiletou Japonkou Naomi Ósakaovou, což ji po utkání pořádně štvalo.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Ósakaová byla letos již sedmou soupeřkou Strýcové mladší o deset let a více. "Je motivace proti nim hrát. Jsem 'babka', která jim chce zavářet. I když se mi to tentokrát rozhodně nepovedlo. Takhle ony budou zavářet mně," řekla plzeňská rodačka, která má tento rok s tenistkami do 21 let zatím pozitivní bilanci 4:3.

Před Ósakaovou prohrála v Bielu s tehdy sedmnáctiletou krajankou Markétou Vondroušovou a nedávno v Birminghamu nestačila na jednadvacetiletou Australanku Ashley Bartyovou. Naopak si třeba poradila s osmnáctiletou Marií Bouzkovou nebo s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou.

"Mladé hrajou hrozně moc rychle. Jsou pevné a mají sílu. Naomi je devatenáct, ale vypadá na šestadvacet," řekla Strýcová o Japonce, která se loni stala na okruhu WTA nováčkem roku a na žebříčku už se vyšplhala na 59. místo světa.

Výhodou mládí je bezstarostnost. Hráčky většinou neobhajují žádné body a nepociťují stres. "Neuvědomují si spoustu věcí. Ještě nemají co ztratit. Já hraju pořád proti mladším, ale je fajn s nimi držet krok a ještě je někdy porazit," řekla Strýcová.

Duel proti Ósakaové si ale prohrála sama. "Vůbec jsem ji nedonutila hrát na její maximum," řekla po prohře 1:6, 6:0 a 4:6. Litovala, že příliš chybovala a hrála opatrně. "Nemohla jsem se do zápasu dostat. Celý zápas jsem se trápila. Hrála jsem jako sr*č, ne jako hráč. Nemůžu čekat, že mladá holka udělá chybu. Jde do toho a je jí to svým způsobem jedno. Na naší úrovni to tak nejde," zlobila se na sebe.

Podobný zápas už letos odehrála poněkolikáté. Poukázala třeba na duely s Britkou Heather Watsonovou v Eastbourne, s Němkou Monou Barthelovou v Praze ve Stromovce či se Španělkou Larou Arruabarrenaovou v Madridu. "Možná si na sebe vytvářím moc velký tlak. Je třeba si opakovat, že vlastně o nic nejde. Vždyť hrajeme jenom tenisové utkání. Svět se nezboří. Ale je těžké se přesvědčit. Snad se to zlomí," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články