Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych i Šafářová po prvním dnu Wimbledonu zářili spokojeností. Super vstup, shodli se

Londýn – Jejich zápasy prvního kola skončily shodně v podvečer a oběma přinesly důvod k radosti. Tomáš Berdych i Lucie Šafářová vstoupili do Wimbledonu vítězně a mohli zářit spokojeností. Loňský semifinalista turnaje musel více bojovat, ale nepříjemného Francouze Jérémyho Chardyho udolal ve čtyřech setech. Zato Šafářová se s Francouzkou Oceane Dodinovou na kurtu nezdržela ani hodinu.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Chardy rozhodně nebyl jednoduchý soupeř na první kolo. O to větší radost mám z výkonu i z postupu. Byl to docela dobrý den," řekl Berdych po výhře 6:3, 3:6, 7:6 a 6:4. "Super utkání, skvělý vstup do Wimbledonu," radovala se Šafářová, semifinalistka Wimbledonu z roku 2014, která Dodinovou porazila dvakrát 6:2.

Berdych i Šafářová vstoupili do Wimbledonu vítězně shodně poté, co se po minulém grandslamu rozešli s trenéry. Berdych ukončil po French Open spolupráci s Chorvatem Goranem Ivaniševičem a připravuje se s Martinem Štěpánkem. Šafářová zase v Paříži oznámila Františku Čermákovi, že dál jeho služby nevyužije.

"Tenis se nehraje na krásu a na dobrý pocit. Je celý o tom, jak se odehrávají výsledky. To je jasně daný, ty nebyly a to je celý," řekl Berdych. Stejný důvod uvedla Šafářová. "Výsledky nebyly, jaké bych si představovala," konstatovala. Na trávě se jí od rozchodu s Čermákem docela daří. "Byl to nový impulz. A zatím to vypadá, že ten tah byl k lepšímu. Teď nemám žádného trenéra, jsem tu s přítelem a kámoškou," řekla Šafářová s odkazem na stolní tenistku Ivetu Vacenovskou.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková i Berdych začali Wimbledon vítězně

Jednatřicetiletý Berdych zlomil zápas s Chardym ve třetím setu, v kterém zvládl zkrácenou hru. "Je fajn vést 2:1 na sety s člověkem, který je rozjetý, výborně servíruje a celkově hraje uvolněně," řekl český hráč. Poslední těžkou chvilku přestál v závěru čtvrté sady, kdy čelil brejkbolu. "Mohl se lehce chytit, ale odvrátil jsem ho, zahrál jsem dobrou výměnu a pak už jsem si to pohlídal," doplnil patnáctý hráč světa.

Před Wimbledonem odehrál exhibici se Španělem Rafaelem Nadalem. Vítěze French Open porazil v Hurlinghamu ve dvou setech. "Bylo vidět, že si chce zahrát, protože za poslední roky na trávě moc zápasů nenahrál. Takže k vidění nebyly nějaké srandičky, ale docela kvalitní zápas. Dva sety, které stály za to," řekl Berdych.

Šafářová potvrzuje, že se jí v poslední době na trávě daří. V Nottinghamu a Birminghamu došla do semifinále a ve Wimbledonu byla loni i předloni v osmifinále. "Našla jsem na trávu recept," smála se. "Dobře servíruju, na trávu levácká rotace platí dobře. Hraju rychle. Cítím se tu dobře. Nemůžu si stěžovat."

Na turnaji v Birminghamu skrečovala semifinále s Petrou Kvitovou kvůli bolavé noze. Měla lehce nataženou zadní stranu stehenního svalu. "Ve svalu byla tekutina, takže mi nedoporučili s tím hrát. Teď už noha drží, musím to zaklepat," řekla.

Dvouhra je prioritou Šafářové, ale letos možná bude na stejné úrovni čtyřhra. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou mohou získat "Bucie Slam", vyhrát čtvrtý grandslamový turnaj ve čtyřhře v řadě. "Je poslední, který nám chybí, takže to je ohromná motivace a cíl. Zároveň se nám tu nikdy moc nedařilo, nejlíp jsme tady byly ve čtvrtfinále. Půjdeme krok po kroku, ale bylo by to úžasné," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články