Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sestry Plíškovy a Strýcová slaví v Eastbourne postup, Siniaková a Veselý prohráli

Eastbourne (Británie) – Sestrám Plíškovým se na trávě v Eastbourne daří. Světová trojka Karolína Plíšková porazila Američanku Alison Riskeovou 6:4 a 6:3. Kristýna Plíšková na úvod turnaje přehrála domácí držitelku divoké karty Naomi Broadyovou 6:2, 6:7, 6:1 a zahraje si se světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Uspěla i Barbora Strýcová, která vyhrála nad wimbledonskou finalistkou z roku 2014 Eugenií Bouchardovou 6:3, 3:6, 6:2. Naopak Kateřina Siniaková v generálce na Wimbledon prohrála se Soranou Cirsteaovou z Rumunska 3:6, 2:6. Neuspěl ani Jiří Veselý, jenž podlehl Vasku Pospisilovi 3:6, 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Karolína Plíšková se kvůli bolavému lokti odhlásila z turnaje v Birminghamu, který v neděli vyhrála Petra Kvitová. První set duelu se 46. hráčkou světa pro sebe rozhodla brejkem v desáté hře, proměnila hned první setbol. Také ve druhé sadě si česká tenistka držela servis a udeřila v závěru, kdy odskočila na 5:3. Při svém podání sice vlastními chybami promarnila vedení 40:0, ale další komplikace nepřipustila a zápas zakončila smečí.

Druhé z dvojčat Kristýna, která minulý týden došla na turnaji na Mallorce do čtvrtfinále, zdolala 108. hráčku pořadí WTA Broadyovou počtvrté z pěti zápasů. Její jediná prohra se zrodila před třemi lety na trávě ve Fukuoce, nyní přišla na témže povrchu v závěrečné přípravě na třetí grandslamový turnaj sezony v Británii odplata.

Zápas mohl skončit už po druhém setu, ale Plíšková první mečbol neproměnila. V tie-breaku sice otočila z 1:5 na 6:5, ale soupeřka se znovu vzchopila a po přesně umístěném lobu do rohu dvorce vyhrála 9:7. Třetí sadu pak ale opět jasně ovládla česká hráčka.

Strýcovou čeká další těžká soupeřka

Strýcová v duelu s Kanaďankou Bouchardovou sice po vyhraném prvním setu 6:3 druhou sadu stejným poměrem prohrála, ale ve třetí povolila sokyni jen dvě hry. Ve druhém kole se utká se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, kterou ze čtyř dosavadních vzájemných utkání porazila jen loni na Australian Open. 

Siniaková byla favoritkou, ale o 23 míst horší Cirsteaovou vyřadit nedokázala. Začala přitom brejkem, jenže pak sama o podání čtyřikrát přišla a první vzájemný zápas za hodinu hladce prohrála.

V Eastbourne ve druhém kole skončila slovenská obhájkyně titulu Dominika Cibulková. Vítězka loňského Turnaje mistryň podlehla 5:7 a 4:6 domácí Heather Watsonové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články