Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strýcová začala v Birminghamu vítězně, na Mallorce se dařilo Kristýně Plíškové

Birmingham (Británie) – Povedenou letošní premiéru na trávě má za sebou Barbora Strýcová. Jednatřicetiletá česká hráčka v úvodním kole turnaje v Birminghamu porazila 6:3, 6:3 o devět let mladší Julii Putincevovou z Kazachstánu. Dařilo se také Kristýně Plíškové na podniku na Mallorce. Osmou nasazenou Maďarku Timeu Babosovou zdolala 6:2, 3:6, 6:3 a ukončila sérii tří proher na WTA Tour.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

Osmá nasazená Strýcová splnila bez výraznějších problémů roli papírové favoritky. Soupeřce odvrátila všechny tři brejkboly, nastřílela šest es (Putincevová žádné) a vyhrála za 82 minut.

"Bylo horko, ale je to příjemná změna oproti minulému roku, kdy jsme hráli deblové finále v hale," zavzpomínala Strýcová. Loni ve čtyřhře turnaj v Birminghamu po boku Karolíny Plíškové vyhrála, ale v singlovém finále stejně jako v roce 2014 neuspěla. "Nepředvedla jsem úplně nejlepší výkon, ale nejdůležitější je výhra, protože musím tento týden obhajovat hodně bodů a potřebuju potrénovat na trávě," dodala zkušená Češka.

V druhém kole se dvaadvacátá hráčka žebříčku Strýcová může utkat s mladou krajankou Markétou Vondroušovou, kterou ale po postupu z kvalifikace ještě čeká duel prvního kola s Australankou Ashleigh Bartyovou.

V Birminghamu je v hlavní soutěži dvouhry celkem šest Češek. Soupeřkou Petry Kvitové v prvním utkání na trávě po zranění ruky bude Tereza Smitková. Aktuálně 167. hráčka světa prohrála v posledním kole kvalifikace s Vondroušovou, ale do soutěže se dostala jako tzv. lucky loser.

Kvitová se střetla se Smitkovou jednou a předloni na tvrdém povrchu v Šen-čenu vyhrála ve dvou setech. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu duelům s krajankami na okruhu WTA dominuje - vyhrála nad nimi už dvacetkrát v řadě.

Kristýna Plíšková po třech prohrách uspěla a na Mallorce jde dál

Pětadvacetiletá Plíšková zasypala o rok mladší soupeřku 13 esy a vzala jí třikrát podání. Sama ztratila servis jednou, což ji stálo druhý set, ale i tak za necelou hodinu a půl dokráčela k první výhře na okruhu po téměř měsíci.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové po vyřazení ve čtvrtfinále ve Štrasburku prohrála v prvním kole French Open i minulý týden při debutu na trávě v Hertogenboschi. Její dnešní soupeřka Babosová na tom je mnohem hůř, prohrála už posedmé za sebou a její poslední vítězství je téměř dva měsíce staré.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články