Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kvitová vyhlíží v Birminghamu začátek sezony na trávě

Praha - O nejoblíbenějším povrchu Petry Kvitové nemůže být pochyb. Dvojnásobná šampionka slavného Wimbledonu se po návratu do koloběhu WTA přesunula z antukového French Open na trávu do Birminghamu, kde zítra startuje prestižní Aegon Classic. Od pořadatelů obdržela divokou kartu a po prvním tréninku v dějišti turnaje udělala z tenisáků srdce a na sociální sítě napsala, že trávu miluje.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK

"Odletěla jsem zdravá, ruka je v pořádku, žádné komplikace se nevyskytly a už se těším na svůj první zápas," uvedla Kvitová. "Po návratu z Paříže jsem se připravovala na tvrdých površích," dodala svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního kouče Davida Vydry.

Krátce po vyřazení z antukového Roland Garros vyprávěla, proč se jí na zeleném pažitu pravidelně daří. "K mé hře pasuje. Těším se, jak tam poletí můj levácký servis. Na začátku si ale na trávě vždy připadám pomalá. Chci se pohnout, ale jako bych do ní vrostla a nic nemohla," pokračovala s úsměvem.

Hlavním cílem je cesta do All England Clubu, kde slavila triumfy v letech 2011 a 2014. "Po tom všem jsem šťastná, že si to budu moci vyzkoušet ještě jednou. Aspoň doufám. Wimbledon si užiju víc než kdy jindy," těší se Kvitová.

Jako v minulosti si nedaleko od kurtů pronajme s realizačním týmem dům. "Bude to jako dřív. Wimbledon by měl být mnohem uvolněnější než jindy," zakončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články