Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Debutantka Krejsová porazila Jankovičovou, Martincová nestačila na Pironkovovou

Nottingham/Hertogenbosch - Petra Krejsová při svém debutu v hlavní soutěži turnaje WTA Tour překvapivě porazila na trávě v Hertogenboschi 6:3, 7:5 bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou. Šestadvacetileté Krejsové přitom patří v žebříčku 277. příčka, její srbská soupeřka je nyní o 217 míst výš. Naopak Tereza Martincová při svém druhém letošním startu na turnaji WTA podlehla na trávě v Nottinghamu 2:6, 2:6 Bulharce Cvetaně Pironkovové. Dvaadvacetiletá Češka po postupu z kvalifikace prohrála zápas prvního kola za hodinu a čtvrt.

Krejsová uspěla v Hertogenboschi v kvalifikaci a poprvé v kariéře okusila atmosféru hlavní soutěže turnaje WTA. Brzy sedmadvacetiletá tenistka dosud hrála pouze turnaje ITF a má na kontě sedm titulů ve dvouhře a čtyřiadvacet ve čtyřhře. Současné žebříčkové postavení je jejím maximem.

Často chybující Jankovičovou porazila Krejsová za 81 minut. Po zisku první sady prohrávala v druhém setu 1:3, ale dokázala si vzít servis zpět. V závěru se při podání soupeřky dostala Češka do vedení 6:5 a ve dvanáctém gamu proměnila druhý mečbol, poté co dvaatřicetiletá Jankovičová poslala bekhendový return do autu.

"Nikdy jsem nehrála v hlavní soutěži turnaje WTA. O této chvíli jsem snila od doby, co jsem začala hrát tenis. Navíc jsem porazila bývalou světovou jedničku. Neměla jsem od sebe žádná očekávání, možná mi pomohly dva zápasy v kvalifikaci," řekla po životním úspěchu Krejsová, kterou ve 2. kole čeká turnajová sedmička Lesja Curenková z Ukrajiny.

Martincová, které ve světovém žebříčku patří 139. místo, hrála letos v hlavní soutěži pouze v dubnu v Monterrey a postoupila do druhého kola.

V Nottinghamu startuje přípravu na Wimbledon také Lucie Šafářová. Čerstvá deblová vítězka Roland Garros je nasazena jako číslo pět a na úvod ji čeká americká kvalifikantka Grace Minová.

Výsledky tenisového turnaje žen v Nottinghamu

Dvouhra - 1. kolo: Pironkovová (Bulh.) - Martincová (ČR) 6:2, 6:2, Fettová (Chorv.) - Barthelová (7-Něm.) 6:3, 5:7, 7:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Bedene (8-Brit.) - Istomin (Uzb.) 3:6, 6:2, 6:1.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Krejsová (ČR) - Jankovičová (Srb.) 6:3, 7:5, Rusová (Niz.) - Babosová (6-Maď.) 5:7, 6:2, 6:3, Curenková (7-Ukr.) - Mertensová (Belg.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články