Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šarapovová kvůli zranění vynechá wimbledonskou kvalifikaci i turnaj v Birminghamu

Londýn - Ruská tenistka Maria Šarapovová kvůli zranění stehenního svalu nenastoupí do turnajů na trávě. Pětinásobná grandslamová vítězka, jež se letos vrátila na okruh WTA po patnáctiměsíčním dopingovém trestu, nebude startovat v Birminghamu ani v kvalifikaci Wimbledonu.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletá Ruska, jež si premiéru po vypršení trestu odbyla v dubnu ve Stuttgartu, nehraje od 16. května. Tehdy v Římě kvůli zranění levé nohy skrečovala zápas druhého kola. "Po dalším vyšetření musím bohužel oznámit, že natržený sval z Říma mi nedovolí startovat na plánovaných turnajích na trávě," uvedla Šarapovová na Facebooku.

Vrátit na kurty by se měla na konci července ve Stanfordu. Od pořadatelů birminghamského turnaje dostala bývalá světová jednička divokou kartu. Turnaj je na programu od 19. června, v Birminghamu by měla travnatou část sezony zahájit i Petra Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Šarapovová kvůli zranění nenastoupí do kvalifikace Wimbledonu

O týden později se Šarapovová měla zapojit do wimbledonské kvalifikace. Ke startu v červencové hlavní soutěži třetího grandslamového podniku sezony neměla slavná Ruska potřebné postavení v žebříčku. Nyní jí patří 178. místo, a v ohrožení je tak i její start na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články