Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Halepová zaútočí na titul i post světové jedničky, proti je Ostapenková

Paříž - Ať už finále dopadne jakkoli, pozná grandslamové Roland Garros zbrusu novou šampionku. Do souboje o prestižní titul se probojovala nejlepší antukářka sezony Simona Halepová z Rumunska, která v případě vítězství usedne na trůn žebříčku WTA, a čerstvě dvacetiletá lotyšská kometa Jelena Ostapenková. Přímý přenos utkání sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Halepová vyřadila v semifinále Karolínu Plíškovou po setech 6:4, 3:6, 6:3 a je jedno vítězství od pozice světové jedničky. Na centrálním kurtu Philippa Chatriera se postaví Ostapenkové, která ve čtvrtek zdolala Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska. Rodačka z Rigy se může stát první nenasazenou vítězkou pařížského turnaje v historii. 

Talentovaná Lotyška je v grandslamovém finále poprvé - až dosud nikdy nepřešla přes 3. kolo. Halepová už jednu zkušenost zažila. Před třemi lety prohrála souboj o titul právě na Roland Garros. "Teď jsem jinou hráčkou. Moje hra je kvalitnější a hraji chytřeji. I fyzicky jsem na tom lépe a jsem lépe naladěná v hlavě. Jsem prostě kvalitnější," řekla Halepová.

Do letošního French Open přitom málem ani nenastoupila, ve finále turnaje WTA v Římě si totiž podvrtla kotník. "Vystrašili mě, protože říkali, že může být zlomený, ale viděla jsem věci pozitivně a urychlila tím regeneraci," pokračovala Rumunka.

Výhrou ve finále si může splnit hned dva cíle, po kterých touží. "Prvním je vyhrát grandslamový turnaj a pak být světovou jedničkou. Je to velká výzva, velká šance. Ale myslím, že mám na to, abych to dokázala, a taky si věřím." 

Semifinále s Plíškovou vnímá jako ostrý test před duelem s Ostapenkovou, jež hraje stejně jako česká hvězda na maximální riziko. "S Plíškovou jsem si to vyzkoušela a čekám od ní stejný plán," konstatovala Halepová.

Jelena Ostapenková
zdroj: ČTK/AP

Ostapenková skutečně plánuje zasypat favoritku sprškou tvrdých míčů. "Narazím na skvělou hráčku. Jsem ve finále, nic jiného čekat nemůžu," uvedla a sebevědomě dodala: "Každým zápasem rostu. Myslím, že bych se nedostala do finále, kdybych nehrála lépe a lépe. Doufám, že to dokážu ve finále ještě posunout."

Ať už finále dopadne jakkoli, žebříčkový posun ji nemine. Už před soubojem o titul je totiž jasné, že se poprvé dostane do světové dvacítky. Pokud prohraje, bude osmnáctá. Pokud zvítězí, poskočí na dvanácté místo.    

Halepová může titulem z Paříže napodobit svou manažerku Virginii Ruziciovou. Na rady se však antukové královny z roku 1978 neptá. "To už bylo dávno a na taktiku mám trenéra (Australana Darrena Cahilla, pozn. autora)," dodala s úsměvem Halepová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články