Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hlaváčková je v semifinále mixu, Bacsinszká a Ostapenková v singlu

Paříž - Už jen osmička nejlepších v ženské i mužské dvouhře zůstala v pavouku Roland Garros. Paříž ovšem skrápí déšť a z úterního programu byly odehrány pouze tři zápasy. Ve čtvrtfinále mixu uspěla Andrea Hlaváčková. Po boku Rogera-Vasselina zdolala duo Klepačová - Inglot. V ženské dvouhře porazila Bacsinszká domácí Mladenovičovou a první grandslamové semifinále si vysloužila lotyšská "hvězdička" Ostapenková po výhře nad Wozniackou. Mužská utkání byla přeložena na středu.

Andrea Hlaváčková postoupila spolu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem do stihla těsně před dešťovou přestávkou porazit slovinsko-britskou dvojici Andreja Klepačová, Dominic Inglot 7:6 a 6:3.

Hlaváčková si s Rogerem-Vasselinem zahrála semifinále mixu v Paříži už před rokem, kdy nestačili na pozdější šampiony Martinu Hingisovou a Leandra Paese. "Je krásné být v semifinále grandslamu. V mixu je to vždycky nevyzpytatelné," prohlásila Hlaváčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Do semifinále FO míří Bacsinszká a Ostapenková

"Zlepšuju si tady náladu aspoň v mixu," pokračovala třicetiletá tenistka. V ženské čtyřhře byly letos s Timeou Babosovou z Maďarska páté nasazené, ale vypadly již ve 2. kole. 

Zápas proti Klepačové a Inglotovi ovlivňovalo počasí. Vítr zvedal antuku a hráči si často zakrývali oči. "V ničem tak strašném jako v úvodu jsem nehrála," popsala Hlaváčková.

"Prakticky pořád se jen čekalo, až si všichni vyndáme antuku z očí. Několikrát jsme zaservírovali do písečného víru a nic se nedělo. Speciálně na můj servis v prvním setu nemohla Andrea třikrát vůbec returnovat. Hodila jsem to tam a ona neviděla nic," uvedla.

Poslední game česko-francouzský pár získal čistou hrou a mečbol proměnil prakticky s první dešťovou kapkou. "Bylo to o míč. Nemusíme se na kurt vracet zpátky třeba až ve středu. Cestou do šatny jsme zmokli," řekla Hlaváčková.

V boji o finále je čekají Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Ind Rohan Bopanna. "Je to nebezpečný tým. Dabrowská je nevyzpytatelná, nedá se moc předvídat. Je dobrá na síti a Bopanna hraje hodně nátlakově," zakončila rodačka z Plzně.

Na centrálním kurtu změřila síly Kristina Mladenovičová z Francie s Timeou Bacsinszkou. Z postupu do semifinále se radovala Švýcarka po setech 6:4, 6:4. Její soupěřkou bude Jelena Ostapenková. Devatenáctiletá Lotyška totiž otočila nepříznivě vyvíjející se duel proti Caroline Wozniacké z Dánska a po setech 4:6, 6:2, 6:2 postoupila mezi nejlepší čtyři.

Mužská čtvrtfinále, ve kterých se měli představit Rafael Nadal i Novak Djokovič, byla přeložena na středu.

Grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Hlaváčková, Roger-Vasselin (3-ČR/Fr.) - Klepačová, Inglot (Slovin./Brit.) 7:6 (7:3), 6:3.

Dvouhra - čtvrtfinále: Bacsinszká (30-Švýc.) - Mladenovicová (13-Fr.) 6:4, 6:4, Ostapenková (Lot.) - Wozniacká (11-Dán.) 4:6, 6:2, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články