Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Utrápený postup. Plíšková si zahraje v Paříži čtvrtfinále

Paříž – Byl to boj, nakonec se ale postup do čtvrtfinále French Open povedl. Karolína Plíšková v duelu s Veronikou Cepedeovou nezachytila začátek a ztratila první sadu 2:6. Její výkon se ovšem poté zlepšil a po vyhraných setech 6:3 a 6:4 postupuje turnajem dále. V boji o semifinále se utká s Caroline Garciaovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Jsem tak šťastná, že si to neumíte představit," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. "Jsem ale nespokojená s mojí hrou. Takhle hrát nechci. Ale jsem šťastná, jak to dopadlo, že jsem to vybojovala. To je víc než hra. Zatím na tomhle turnaji mám jen tu bojovnost," hodnotila.

"Nechci usnout na vavřínech. Je to pořád jenom čtvrtfinále. Jako krásný, ale já bych chtěla trošku dál," řekla Plíšková směrem k dalšímu vývoji turnaje. Jak daleko by ráda? Až do finále? "Třeba, no. Zatím by mi stačilo semifinále."

Turnajová dvojka nemohla trefit kurt, udělala 16 nevynucených chyb a dala jen čtyři vítězné údery. Po sedmi minutách prohrávala po dvojchybě už 0:3. "Allez-y, Karolina," ozvalo se z tribun francouzské povzbuzování "do toho". Diváci vycítili, že potřebuje probudit.

V prvním setu se to nepovedlo. Za stavu 1:5 odvrátila první setbol. Podání si udržela, přesto hodila raketou o lavičku a v další hře o set přišla. "Hůř než v prvním jsem hrát nemohla. Měla bych hrát agresivně, ale nějak mě to nepustilo v hlavě. Ani mi nešel servis a výhra mi přišla strašně daleko," přiznala Plíšková.

Od druhé sady se ale situace změnila. Jako by si v zákulisí seřídila mířidla: její údery začaly padat k lajnám a Cepedeová její razanci nestíhala. Česká favoritka začala dominovat a vedla rychle 5:0. Pak se trošku zasekla, v sedmé hře nevyužila dva setboly, ale čistou hrou dokázala druhý set dokončit.

V rozhodující sadě se rozehrála hra nervů. Plíšková šla do brejku 2:1, ale vzápětí o výhodu přišla. Cepedeová, z prvního kola přemožitelka Lucie Šafářové, hrála odvážně a dostávala českou hráčku i pod tlak. Plíšková ale přežila kritické momenty - v šesté hře odvrátila dva brejkboly a v osmé ještě jeden. "Ukázala srdce šampionky a ve složité situaci neudělala dvojchybu," ocenil dvojnásobný vítěz French Open Jan Kodeš.

Za pomoci chyb soupeřky naopak získala Plíšková rozhodující brejk na 5:4 a při svém podání proměnila první mečbol. Utkání trvalo 111 minut. "Celkově se zlepšila, to je jasné. Antuka je mentálně náročný povrch a ona za poslední rok psychicky opravdu hodně vyrostla. Zatím všechno výborné," řekla Martina Navrátilová.

Výsledky French Open:

Dvouhra - 4. kolo: Karolína Plíšková (2-ČR) - Cepedeová (Parag.) 2:6, 6:3, 6:4,

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články