Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Cvičení a studium pomáhalo Kvitové po operaci zahánět černé myšlenky

Praha – Dvě výhry si veze z Paříže Petra Kvitová. První dosáhla v úvodním kole turnaje s Julií Boserupovou, a tou druhou, kterou sama označila za to hlavní, je fakt, že ji ruka ani při plné zátěži nebolela. Ovšem přiznala, že všechno ještě po prosincové operaci ruky není úplně stoprocentní.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK

Už pět měsíců poté, co Kvitovou v jejím bytě pořezal dosud neznámý muž, tenistka opět hrála turnajový zápas a i když vypadla v Paříži ve druhém kole s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, byla s účastí na French Open spokojená.  

"Ruka po dvou zápasech nebyla přetížená, závratně neotekla a nebolela. To bylo nejdůležitější. Slíbila jsem panu doktorovi, že kdyby cokoliv, tak hned končím a skrečuju zápas. To se nestalo a je to asi naše největší vítězství," řekla Kvitová na tiskové konferenci v Praze.  

Ovšem naprosto stoprocentní její levá ruka stále není. "Pořád mě ještě čeká spousta práce, abych vůbec dala ruku do pěsti, a to ještě bude obnášet nějaké cvičení k tenisu. Konečky prstů ještě úplně nefungují tak, jak by měly. Z toho pohledu raketu nezmáčknu jak bych chtěla, a není tam ještě taková síla. Jednou mi raketa vyletěla strašnou rychlostí do plachty, což se mi stalo poprvé a zrovna den před zápasem," uvedla Kvitová. 

Petra Kvitová rozcvičuje zraněnou ruku
zdroj: Twitter autor: @rolandgarros

Lékaře Radka Kebrleho, který jí zraněnou ruku operoval, rychlý návrat na kurty překvapil. "Šest měsíců jsme brali jako reálnou dobu a cokoliv je dřív, tak je jedině dobře. Samozřejmě jsme nečekali, že se tak rychle dá dohromady, protože to není jenom otázka poranění. To sice můžete rozcvičit, ale sportovec se nemusí vrátit. Hraje tam roli hodně faktorů."

I hráčka přiznala, že myšlenky na případný konec kariéry se jí po zranění ozvaly. "Párkrát mě napadlo, že se už nemusím nikdy vrátit. Potom přišla na řadu i škola, aby tam bylo něco jiného. Ale z 99 procent jsem pořád věřila a byla pozitivní," doplnila Kvitová.

Pětiměsíční pauza jí prý utekla rychle. "Pořád jsem cvičila, snažila se dělat něco na fyzičce. Abych zaměstnala hlavu nějak jinak, začala jsem studovat vysokou školu v Praze (Sociální a mediální komunikace na Univerzitě Jana Ámose Komenského). Docela mi to ubíhalo. Byli jsme i dvakrát na Lanzarote, v Monte Carlu," dodala.  

Před startem na turnaji ve Wimbledonu se bude jeho dvojnásobná vítězka rozehrávat na menších turnajích. "Asi začneme v Birminghamu, kam bychom měli odlétat za 14 dní. Paříž pro nás byla startovním můstkem, nevěděli jsme, co od toho očekávat. Jsme rádi, že to tak Petra zvládla. Od pondělí začíná každodenní práce a vyloženě se budeme soustředit na její tenis," řekl trenér Jiří Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Kvitová hovořila s novináři po návratu z French Open
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články