Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kotyzovy taháky zatím přinášejí Plíškové v Paříži štěstí

Paříž – Tajnou zbraň s sebou nosí na zápasy v Paříži Karolína Plíšková. Když se jí nedaří, vytáhne papíry, na něž její kouč David Kotyza napsal postřehy o hře své svěřenkyně i její soupeřky, a zatím to funguje. Plíšková s jejich pomocí prošla poprvé na Roland Garros do třetího kola a na dosah ruky má i pozici světové jedničky – k tomu ale potřebuje ještě čtyři výhry, což znamená účast ve finále.

Karolína Plíšková na French Open
zdroj: ČTK/AP/Claudio Onroati

A co na to autor fungujících taháků Kotyza? "Zatím je to ruka LeBrona Jamese, řekl bych," zmírnil Kotyza v nadsázce blízkost prvního místa v žebříčku příměrem k více než dvoumetrové basketbalové superhvězdě Clevelandu Cavaliers.  

Ovšem jeho poznámky k tomu mohou druhé nasazené hráčce turnaje pomoci. "Vždycky, když jsem to vytáhla, tak se mi začalo dařit. Asi to budu muset vyndávat častěji," přiznala s úsměvem jeho pětadvacetiletá svěřenkyně.  

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je poprvé v Paříži ve třetím kole

Obsah taháků Kotyza přiblížil. "Jednu část má technicko-taktickou a jednu mentální," prozradil kouč. "Je to takový střípek naší spolupráce," dodal.  

V utkání je na Plíškové, jestli poznámky využije. "Když si nevím rady, podívám se. Jsou tam postřehy z tréninku o mně i o soupeřce," řekla. Trenér sestavuje na každý zápas nové listy. "Věci se opakují, ale pokaždé jsou napsané trošku jinak."  

Nyní Kotyza připravuje další manuál na sobotní soupeřku Plíškové Carinu Witthöftovou z Německa.

Krom taháků se trenér snaží hráčku ochránit před myšlenkami na možný postup do vedení v žebříčku. "Jakmile se jí to dostane do hlavy, tak to zablokuje práci, na které děláme," zdůraznil devětačtyřicetiletý Kotyza. "Pro ni je úkol toho vnímat co nejmíň. Čím víc se tím zasytí, tím hůř podle mě bude hrát," řekl s tím, že debatám na toto téma se v týmu vyhýbají.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články