Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

První zápas a hned na centrkurtu. Kvitovou čeká duel s Boserupovou

Paříž ‒ Petra Kvitová se představí hned první den tenisového French Open a na největším kurtu areálu Rolanda Garrose. Návrat dvojnásobné vítězky Wimbledonu po prosincovém přepadení a po operaci pořezané levé ruky se uskuteční na dvorci Philippa Chatriera od 11:00. Přímý přenos sledujte na ČT2 a webu ctsport.cz.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: Reuters autor: BENOIT TESSIER

Organizátoři vyhověli Kvitové s přáním nastoupit hned první den turnaje. Soupeřkou bývalé světové dvojky bude Američanka Julia Boserupová. "Ještě jsem ji neviděl hrát, ale víme, že hraje obouruč bekhnend a rychle. To je Petra radši, než kdyby měla španělskou topspinařku," řekl po dnešním tréninku kouč Jiří Vaněk.

Kvitová byla přepadena 20. prosince a pachatel jí pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Po pěti měsících a týdnu se vrátí do hry. "Když jsem viděla tenis v televizi, myslela jsem si, že mi to někdo ukradl. Najednou jsem nemohla dělat to, co miluju. Jsem šťastná, že jsem tady," řekla v pátek.

Při utkání bude mít v lóži realizační tým, ale i celou rodinu a francouzského fyzioterapeuta Dominiqua Thomase, který jí pomáhal s rehabilitací. "Zápas bude víceméně jen o Petře. Ať si hraje svou hru, nastoupí a zkusí vyhrát, ale nebudu ji zatěžovat informacemi," řekl kouč Vaněk.

Kondiční trenér David Vydra dodal: "Nebude to o tenisu. Nechtěl bych to podceňovat, Péťa má silnou hlavu, ale pro ní to je více než finále grandslamu. Bude tam strašně emocí."

Kvitová v sobotu trénovala tři čtvrtě hodiny. Při jednom z úderů jí vyletěla raketa z ruky a málem trefila svou anglickou manažerku. Jak říkala, občas se jí to stát může, ale s celým týmem se tomu hodně nasmáli.

"Z tréninku má výborný pocit, nálada je skvělá, Petra se každým dnem zlepšuje," řekl Vaněk. "Doufám, že jí nálada vydrží i na kurtu. Když bude pozitivní, mohla by to zvládnout."

Nedělní program tenisového French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Boserupová (USA) - Kvitová (15), Kerberová (1-Něm.) - Makarovová (Rus.), Robert (Fr.) - Dimitrov (11-Bulh.), Pouille (16-Fr.) - Benneteau (Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové: Zeballos (Arg.) - Mannarino (Fr.), McHaleová (USA) - Kuzněcovová (8-Rus.), Thiem (6-Rak.) - Tomic (Austr.), V. Williamsová (10-USA) - Wang Čchiang (Čína).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články