Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Berdycha čeká první letošní bitva o titul, ve finále vyzve Tsongu

Lyon ‒ Tenista Tomáš Berdych porazil v semifinále v Lyonu 7:6, 7:6 turnajovou jedničku Milose Raonice z Kanady a poprvé si letos zahraje o titul. Jeho soupeřem v sobotním finále bude domácí druhý nasazený hráč Jo-Wilfried Tsonga.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych v Lyonu porazil Raonice, o titul se utká s Tsongou

Jednatřicetiletý Berdych v generálce na Roland Garros oplatil Raonicovi týden starou hladkou porážku z třetího kola turnaje v Římě. O pět let mladšího rodáka z Podgorici zdolal nejlepší český tenista po dvou letech a v osmém vzájemném duelu zaznamenal třetí výhru.

Raonic dnes sice nastřílel 17 es, úspěšný na podání byl ale i Berdych s devíti nechytatelnými servisy. Třetí nasazený český tenista vyřešil i za pomoci podání kritickou situaci v koncovce druhého setu, kdy za stavu 4:5 čelil třem setbolům. První sadu získal Berdych v tie-breaku 7:5, a i když v úvodu druhé ztratil jedinkrát v zápase servis, zvrat nepřipustil.

Z 1:3 obrátil rodák z Valašského Meziříčí na 4:3 a sada znovu dospěla do zkrácené hry. V ní Berdych tentokrát jasně dominoval a po výhře 7:2 slavil po více než roce vítězství nad hráčem elitní světové desítky. "Byl to můj určitě nejlepší výkon na turnaji. Zlepšuji se zápas od zápasu, což je důležité. Mám radost, jak se tenhle týden vyvíjí," řekl český tenista.

Aktuálně čtrnáctý hráč světového žebříčku Berdych si zahraje 31. finále v kariéře. Pokusí se získat čtrnáctý titul, první od říjnového turnaje v Šen-čenu. S turnajovou dvojkou Tsongou se Berdych letos utkal už dvakrát a oba hráči si připsali po jedné výhře. Vyrovnanou bilanci 1:1 mají dlouholetí soupeři také na antuce. Celkově vede 8:4 o pět měsíců mladší Berdych. "Bude to velký test, náročná bitva, těším se na ni. Chci zakončit týden kvalitně," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články