Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Berdych zdolal na turnaji v Lyonu Simona, o finále si zahraje s Raonicem

Lyon - Tomáš Berdych si zahraje na antukovém turnaji v Lyonu o první letošní finále. V generálce na Roland Garros přehrál domácího tenistu Gillese Simona 6:4 a 6:0 a v semifinále narazí na světovou šestku Milose Raonice z Kanady, na kterého Berdych nestačil na předchozím turnaji v Římě.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Giuseppe Maffia

Česká tenisová jednička se do semifinále letos dostala teprve potřetí a poprvé po třech měsících. Předtím prošel mezi nejlepší čtyřku na úvod sezony v Dauhá a pak v hale v Rotterdamu. Simona nyní Berdych vyprovodil po vyrovnané první sadě s "kanárem" a srovnal s ním vzájemnou bilanci na 7:7.

Zatímco Simona zdolal Berdych už potřetí v řadě, turnajovou jedničku Raonice neporazil dva roky. Ve vzájemné zápasové bilanci prohrává 2:5.

Domácí fanoušci i přes vyřazení Simona budou mít v semifinále komu fandit. Mezi nejlepší čtyři se dokázal probít Francouz Jo-Wilfried Tsonga díky triumfu 6:0 a 6:4 nad Rusem Karenem Chačanovem. Jeho dalším sokem bude Gruzínec Nikoloz Basilašvili, jenž ve čtvrtfinálovém střetnutí zdolal Nicoláse Kickera z Argentiny rovněž běž větších potíží 6:3 a 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Tsonga si poradil v Lyonu s Chačanovem a je v semifinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články