Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Krejčíková už zná semifinálovou soupeřku, čeká jí Rumunka Cirsteaová

Norimberk (Německo) – Hned pětkrát byla v situaci, že stačil její soupeřce jeden úspěšný míček a prohrála by. Barbora Krejčíková však krizovou situaci na turnaji v Norimberku zvládla. V utkání proti Němce Carině Witthöftové všech pět mečbolů odvrátila a po triumfu 3:6, 6:3 a 7:6 si poprvé v kariéře zahraje semifinále podniku WTA. Tam ji čeká Rumunka Sorana Cirsteaová, která ve čtvrtfinálové dohrávce porazila druhou nasazenou Julii Putincevovou z Kazachstánu 6:3, 3:6, 6:4

Barbora Krejčíková
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Krejčíkové, která v Norimberku začala v kvalifikaci, v předchozích dnech pomohla k postupu zranění soupeřek. V pondělí skončil předčasně její zápas s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou, ve středu jí skrečovala utkání Němka Laura Siegemundová s poraněným kolenem.

Ve třetím setu byla Krejčíková na pokraji porážky, ale po odvrácení pěti mečbolů za stavu 5:6 ovládla tie-break jasně 7:2. Ve světovém žebříčku se z 254. místa posune do druhé stovky, zhruba ke 170. pozici.

V semifinále se poprvé v kariéře střetne s Cirsteaovou, které patří 67. místo v žebříčku. Hrát se bude dnes odpoledne po úvodním semifinále mezi nasazenou jedničkou Nizozemkou Kiki Bertensovou a Japonkou Misaki Doiovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články