Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová cílí na Wimbledon a možná stihne i Paříž

Praha - Petra Kvitová možná bude už brzy opět na kurtech bojovat s těmi nejlepšími. Česká tenistka stále figuruje v seznamu přihlášených na nadcházející French Open a o startu na pařížské antuce se rozhodne na poslední chvíli. Její trénink po vážném zranění ruky z prosincového přepadení směřuje k Wimbledonu, který v letech 2011 a 2014 vyhrála.

"Už se dá říct nahlas dlouhodobý cíl, že její úsilí směřuje k tomu, aby mohla hrát ve formě Wimbledon," řekl mluvčí Kvitové Karel Tejkal. "Není náhoda, že je stále mezi hráčkami na listině pro Roland Garros. Zda bude hrát, se rozhodne na poslední chvíli," uvedl. French Open začne v neděli, turnaj bude rozlosován v pátek.

Kvitová byla přepadena 20. prosince ve svém prostějovském bytě. Dosud neznámý útočník jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů. V druhé polovině března začala ruku používat k běžným činnostem a od začátku května hrála na antuce v Monte Carlu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se blíží k návratu na tenisové kurty

Wimbledon patří mezi nejoblíbenější akce Kvitové. Ve středu bude její jméno mezi zveřejněnými účastníky slavného turnaje v All England Clubu, kde třetí grandslam sezony začne 3. července. "Vždy jsme rádi, když můžeme přivítat zpátky ve Wimbledonu bývalé šampiony a potěší nás, pokud Petra Kvitová bude moct na turnaji startovat. Přejeme jí všechno dobré v přípravách na návrat," uvedli pořadatelé londýnského turnaje.

Sedmadvacetiletá bývalá světová dvojka odehrála poslední zápas ve finále Fed Cupu ve Francii, kde 12. listopadu prohrála s Caroline Garciaovou. Na okruhu WTA se naposledy představila o týden dříve, kdy triumfovala na Elite Trophy v čínské Ču-chaji.

Po sezoně angažovala bronzová olympijská medailistka nového trenéra, kterým se stal Jiří Vaněk. Přepadení a zranění ale začátek jejich spolupráce oddálilo.

"Těžko to můžu hodnotit, protože nevím, jak na tom Petra je, ale samozřejmě návrat nebude lehký. Zažívá to poprvé, ale všichni držíme palce, aby se to povedlo co nejlépe," řekl Radek Štěpánek, který právě začal s kondiční přípravou po březnové operaci bederní páteře a bude se vracet popáté v kariéře.

"Ve hře je strašně moc aspektů, ale až čas ukáže, jak to zvládne. Za sebe bych radši volil, a budu při svém návratu volit, postupný návrat. Všechno ukáže realita prvního zápasu, nakolik je připravena fyzicky a psychicky. Budu držet palce," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články