Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kristýna Plíšková vyřadila deblovou parťačku Golubicovou

Štrasburk - Kristýna Plíšková postoupila ve Štrasburku do druhého kola po vydřeném vítězství nad Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, s níž na turnaji hraje čtyřhru. Deblovou partnerku zdolala po více než dvou hodinách 6:2, 4:6 a 7:5.

Kristýna Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové absolvuje generálku na Roland Garros na francouzské antuce jako jediná Češka. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti olympijské vítězce z Ria de Janeiro Monice Puigové z Portorika.

Kristýna Plíšková, jež si na začátku května zahrála finále Prague Open a ve světovém žebříčku figuruje na 48. místě, sehrála s Golubicovou (63. v pořadí WTA) třísetovou bitvu i letos na Australian Open, kde rovněž těsně vyhrála. Deblovou soutěž ve Štrasburku společně zahájily v neděli vítězně.

Poslední přípravný turnaj na pařížský grandslam přišel o nasazenou jedničku Caroline Wozniackou. Dánská favoritka ve druhé sadě vzdala zápas se Shelby Rogersovou z USA kvůli zranění zad. Wozniacká odstoupila z utkání, v němž prohrávala 6:7 a 0:1.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku:

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 4:6, 7:5, Rogersová (USA) - Wozniacká (1-Dán.) 7:6 (10:8), 1:0 skreč, Garciaová (5-Fr.) - Bradyová (USA) 6:3, 6:4, Gavrilovová (7-Austr.) - Chiricová (USA) 6:2, 6:3, Pcheng Šuaj (8-Čína) - Cornetová (Fr.) 3:6, 7:5, 6:1, Kuličkovová (Rus.) - Minellaová (Luc.) 6:1, 6:4, Brengleová (USA) - Parmentierová (Fr.) 6:1, 4:6, 7:6 (7:4), Linetteová (Pol.) - Lapková (Běl.) 6:4, 3:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy