Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Na French Open ne, na Wimbledonu možná ano. Šarapovovou čeká v Londýně kvalifikace

Londýn – Zatímco na blížícím se French Open se Maria Šarapovová neobjeví, na dalším grandslamu v pořadí Wimbledonu už by hrát mohla. Ruská tenistka uvedla, že se pokusí probojovat do hlavní soutěže z kvalifikace. Vítězka londýnského grandslamu z roku 2004 nebude žádat organizátory o divokou kartu.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/AP

Třicetiletá Šarapovová se vrátila k tenisu v dubnu po patnáctiměsíčním trestu za doping a získala pouze tolik bodů, aby mohla jít ve Wimbledonu do kvalifikace. Místo v hlavní soutěži na londýnské trávě by si zajistila postupem do semifinále turnaje v Římě, ale v úterním druhém kole musela kvůli zranění stehenního svalu skrečovat ve třetím setu zápas s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Ve stejný den zamítla Francouzská tenisová federace žádost Šarapovové o divokou kartu pro antukové Roland Garros. V Paříži tak rodačka ze Sibiře startovat nebude, pro start v kvalifikaci neměla v době uzávěrky přihlášek odpovídající postavení v žebříčku.

Na wimbledonskou kvalifikaci se Šarapovová připraví na travnatém turnaji v Birminghamu, kam ji pořadatelé pozvali. "Už od mládí je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Jsem vděčná a nadšená z toho, že tam znovu budu moci hrát," napsala na Facebooku dvojnásobná vítězka birminghamského turnaje.

Návrat Šarapovové po odpykání patnáctiměsíčního trestu za užití meldonia vyvolal v ženském tenisu velké pozdvižení. Části soupeřek vadilo, že pořadatelé turnajů ve Stuttgartu, Madridu a Římě usnadnili Rusce návrat udělováním divokých karet a braly to jako protekci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články