Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zraněný Nadal nebude hrát finále Davis Cupu

Barcelona (Španělsko) - Světová jednička Rafael Nadal nepomůže španělským tenistům ve finále Davisova poháru v Argentině. Dvaadvacetiletý tenista se z utkání omluvil kvůli zánětu šlachy v pravém koleni. Finále se uskuteční 21. až 23. listopadu.

Rafael Nadal
zdroj: AP

Zraněné koleno trápí Nadala od turnaje v Paříži, kde kvůli němu musel vzdát čtvrtfinále s Rusem Nikolajem Davyděnkem. 

Rodák z Mallorky vinou zranění přišel také o nynější Turnaj mistrů v Šanghaji. Vynucenou pauzu se rozhodl věnovat léčení, aby byl na finále Davisova poháru připraven. Dnešní vyšetření u lékařů španělské tenisové federace však Nadalův start vyloučila.

Španělská reprezentace přišla o velkou oporu

"Po skvělé sezoně jsem přišel o oba její vrcholy - Turnaj mistrů a finále Davis Cupu," citovala Nadalovo prohlášení agentura EFE. "Je to velmi těžká chvíle, ale dělal jsem, co jsem mohl. Jsem zvyklý hrát v bolestech, ale s touhle bolestí to nejde," uvedl Nadal, jenž letos vyhrál Roland Garros, Wimbledon a olympijský turnaj. 

Nadalova absence je před finále v argentinském Mar del Plata pro španělský tým velkou ranou. Domácí tenisté by se totiž měli na tvrdém povrchu představit v plné síle s účastníkem Turnaje mistrů Juanem Martínem del Potrem a Davidem Nalbandianem, který postoupil do finále Masters v Paříži.

Nehrající kapitán španělské reprezentace Emilio Sánchez musí nominaci pro finále Davisova poháru oznámit do úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články