Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federera na Turnaji mistrů překvapivě porazil Simon

Šanghaj - Obhájce titulu Roger Federer si odnesl z úvodu tenisového Turnaje mistrů překvapivou prohru s Francouzem Gillesem Simonem. Náhradník za zraněného Rafaela Nadala dnes světovou dvojku ze Švýcarska porazil 4:6, 6:4, 6:3 a v druhém vzájemném utkání si připsal druhou výhru. Poprvé se Simon radoval na červencovém podniku série Masters v Torontu, kde zápas s Federerem rovněž otočil po prohraném prvním setu.

Roger Federer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Do závěrečného podniku sezony vstoupil vítězně finalista US Open Brit Andy Murray, který v utkání plném zvratů porazil 6:4, 1:6 a 6:1 Američana Andyho Roddicka. Čtvrtý hráč světového žebříčku si bilanci vzájemných zápasů vylepšil na 5:2 ve svůj prospěch. 

Federer před necelými dvěma týdny odstoupil kvůli zranění zad z turnaje v Paříži a herní pauza na něm byla znát, dnes udělal 50 nevynucených chyb. "Určitě jsem netrefoval údery, které bych normálně trefoval. Myslím, že je to prostě nedostatek tréninku," komentoval Švýcar svůj výkon. 

Federer začal v Šanghaji stejně jako loni

Uznal, že mu Simonův herní styl příliš nesedí. "Čím lépe člověk hraje, tím lépe hraje i on. Je to poměrně neobvyklý hráč, který vás nutí tvrdě pracovat a velmi dobře se pohybuje," řekl Federer. 

Čtyřnásobný vítěz Turnaje mistrů Federer tak v Šanghaji zahájil turnaj stejně jako loni, kdy překvapivě nestačil na Chilana Fernanda Gonzaleze. Tehdy navzdory úvodní porážce došel až k triumfu.

Český tenista Lukáš Dlouhý vstoupil po boku Inda Leandera Paese do Turnaje mistrů ve čtyřhře porážkou s Jonasem Björkmanem a Kevinem Ullyettem. Švédsko-zimbabwskému páru v dnešním zápase Zlaté skupiny podlehli 3:6 a 5:7.

Výsledky:

Dvouhra - Červená skupina:

Simon (Fr.) - Federer (Švýc.) 4:6, 6:4, 6:3, Murray (Brit.) - Roddick (USA) 6:4, 1:6, 6:1.

Čtyřhra - Zlatá skupina:

Björkman, Ullyett (Švéd./Zimb.) - Dlouhý, Paes (ČR/Indie) 6:3, 7:5, Nestor, Zimonjič (Kan./Srb.) - Fyrstenberg, Matkowski (Pol.) 7:6 (7:4), 5:7, 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články