Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Djokovič se rozhodl k radikální změně, ukončil spolupráci s celým týmem včetně Vajdy

Monako – Spolupracovali dlouhých jedenáct let a vybojovali spolu nespočet titulů. Úspěšné partnerství Novaka Djokoviče a trenéra Mariána Vajdy však skončilo. Srbský tenista se rozhodl se s koučem a i s celým svým realizačním týmem rozejít. 

Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Henry Romero

Vítěz dvanácti grandslamových turnajů ve dvouhře, kterému se poslední dobou na turnajích nedaří, doufá, že mu tato "léčba šokem" pomůže k lepším výsledkům. Nového trenéra angažuje, až najde tu správnou osobu.

Djokovič od loňského léta vyhrál jediný turnaj, v lednu slavil triumf v Dauhá po finálovém vítězství nad světovou jedničkou Britem Andym Murraym. Na Australian Open vypadl v druhém kole a na následujících třech turnajích nepřešel přes čtvrtfinále.

Už loni v prosinci Djokovič přestal spolupracovat s takzvaným superkoučem Borisem Beckerem. Nyní se rozloučil i s Vajdou, s kterým se propracoval mezi tenisovou elitu, kondičním trenérem Gebhardem Philem Gritschem i fyzioterapeutem Miljanem Amanovičem.

"Budu jim navždycky vděčný za jejich přátelství, profesionalitu a zásluhy, které mají na tom, že jsem dosáhl svých cílů. Bez nich bych se takhle vysoko nedostal. Ale všichni jsme cítili, že je potřeba udělat změnu," uvedl druhý hráč světového žebříčku v prohlášení.

Tenisový trůn musel přepustit Murraymu v listopadu po 122 týdnech v čele žebříčku. "V kariéře jsem vždy stoupal vzhůru a teď poznávám, jaké to je ubírat se jiným směrem. Chci najít způsob, jak se vrátit silnější a houževnatější. Jsem lovec a mým hlavním cílem je najít znovu na kurtu vítěznou jiskru," uvedl Djokovič, jehož manželka v létě přivede na svět druhého potomka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články