Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Šarapovová je ve Stuttgartu v semifinále, Plíšková vypadla

Stuttgart – Návrat na kurty po trestu za doping Marii Šarapovové zatím vychází na jedničku. Ruská tenistka na antukovém turnaji ve Stuttgartu postoupila už do semifinále, když ani ve čtvrtfinálovém duelu neztratila ani set a porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:3 a 6:4. Vypadla naopak Karolína Plíšková, která nestačila na Lauru Siegemundovou 6:7, 7:5 a 3:6.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Siegemundová loni na Porsche Grand Prix prošla senzačně až do finále a na tamní antuce nyní vybojovala další velký úspěch. V první sadě odvrátila za stavu 2:5 Plíškové dva setboly a favoritku trápila především stopbaly. Devětadvacetiletá Němka, která loni na US Open vybojovala titul ve smíšené čtyřhře, slavila postup po třech hodinách a deseti minutách.

Stejně jako Siegemundová startuje ve Stuttgartu na divokou kartu ostře sledovaná bývalá světová jednička Šarapovová a ani ve třetím utkání neztratila set. Estonku Anett Kontaveitovou porazila 6:3, 6:4 a živí šanci, že návrat korunuje ziskem titulu.

Turnaj ve Stuttgartu Šarapovová v minulosti už třikrát vyhrála, ale tentokrát startuje bez zápasové praxe. Rok a čtvrt pykala za nález zakázaného meldonia a teprve před třemi dny jí vypršel trest. Díky divoké kartě německých organizátorů mohla nastoupit přímo v hlavní soutěži a v té zatím předvádí výborné výkony.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si ve Stuttgartu v semifinále nezahraje

V sedmém gamu Ruska poprvé prolomila Kontaveitové servis a následně přidala druhý brejk. V celém zápase ze šesti brejkbolů proměnila pět. Dala i čtyři esa a ve Stuttgartu už jich nastřílela 24. "V prvních šesti gamech jsme obě zjišťovaly, jak na hru té druhé vyzrát. Potom jsem chytla rytmus a hrála opravdu dobře," řekla. V semifinále ji čeká Francouzka Kristina Mladenovicová.

Pokud třicetiletá Šarapovová projde ve Stuttgartu do finále, zároveň si zajistí start v kvalifikaci Roland Garros. Ve finále teoreticky může narazit na Karolínu Plíškovou. Světová trojka dnes večer odehraje zápas s domácí Laurou Siegemundovou.

Dvouhra - čtvrtfinále: Siegemundová (Něm.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, Mladenovicová - Suárezová (Šp.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Peschkeová, Grönefeldová (4-ČR/Něm.) - L. Kičenoková, Curenková (Ukr.) bez boje. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články