Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Česká tenisová špička vs. dvě bývalé jedničky. V Praze začíná turnaj WTA

Praha – Pražská Stromovka přivítá dvě bývalé světové jedničky a navíc elitní české tenistky. Hrozbou pro domácí tenistky Karolínu Plíškovou, Lucii Šafářovou či Barboru Strýcovou v třetím ročníku Prague Open jsou Dánka Caroline Wozniacká a Srbka Jelena Jankovičová. Turnaj dotovaný částkou 250 tisíc dolarů začíná o víkendu kvalifikací. Hlavní soutěž startuje v pondělí a vyvrcholí v sobotu 6. května. Přímé přenosy nabídne od pondělních 11:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Vedle českých hvězd světové trojky Karolíny Plíškové, Strýcové a obhájkyně titulu Šafářové jsou přímo v hlavní soutěži i Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na divokou kartu bývalá juniorská světová jednička Markéta Vondroušová. Z kvalifikace se z domácích hráček ještě pokusí postoupit Denisa Allertová, Tereza Martincová, Tereza Smitková a Lucie Hradecká.

"Bylo by krásné získat doma znovu titul. Už se mi to před dvěma lety povedlo, jenže bude to těžké, antuka není můj nejoblíbenější povrch. Ale je to tak, mým cílem je vyhrát," řekla nasazená jednička Karolína Plíšková.

Vyhraje opět Češka?

Předloňský první ročník turnaje po jeho povýšení z nižší kategorie ITF do WTA ovládla Karolína Plíšková a loni uspěla Šafářová. "Ráda bych, aby zase některá Češka vyhrála i do třetice," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Sledovanou hráčkou bude nadějná Vondroušová. Před čtrnácti dny získala v Bielu první titul na okruhu WTA a poté hrála Fed Cup. "Chci hrát jako v Bielu, jen nevím, jestli to půjde takhle dobře," připustila obavy, zejména pak z chladného počasí. "Lidi se na mě přijdou podívat, bude tlak, ale snad předvedu dobrý tenis," řekla.

"Je to jediný turnaj nejvyšší série v Česku a šance nás vidět doma. Snad přijde hodně lidí," řekla Karolína Plíšková. Přání se jí nejspíše splní: diváci mají na turnaj převážně volný vstup, jen na finále zavedli organizátoři nově vstupné a v předprodeji už je vyprodáno. Výtěžek ze vstupného půjde na dobročinné účely.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články