Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Pála: Když prohrajete, tak přemítáte, co jste mohl změnit

Tampa (USA) – Co jsem mohl udělat jinak? ptal se po neúspěšném semifinále Petr Pála. Kapitán českého fedcupového výběru zvažoval po prohře 2:3 s USA nasazení do singlů, své svěřenkyně ale pochválil. "Holky udělaly všechno, co mohly, může za to kapitán," řekl Pála.

Petr Pála s Markétou Vondroušovou
zdroj: ČTK/AP autor: John Raoux

Týmu chyběly opory, šanci tak ve dvouhrách dostaly Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová, ve čtyřhře hrála se Siniakovou Kristýna Plíšková. "Říkám si, jestli jsem neměl postavit singly jinak. Když se prohraje, tak člověk přemítá, co mohl změnit," uvažoval Pála nahlas a dodal: "Kdyby Kristýna hrála první den, tak by Markéta zase nebyla rozehraná na Davisovou. Ale to je jenom kdyby. Jsem rád, jak se do toho holky pustily. Odpracovaly to a odbojovaly."

První prohra po deseti výhrách v řadě Pálu mrzela, ale na druhou stranu věděl, že měl nezkušený tým. "Pro všechny to je dobrá zkušenost a holkám může pomoct i v další kariéře," řekl Pála. Doufal, že v budoucnu můžou táhnout fedcupový tým jako Petra Kvitová či Karolína Plíšková. "Mohlo by se to pěkně namíchat, když s těmihle mladými budou hrát ty nejlepší. To pak bude strašně silný tým."

Jedničkou byla poprvé Siniaková. Světová osmatřicítka vyhrála v sobotu svou dvouhru, ale v neděli nestačila na Coco Vandewegheovou a s Kristýnou Plíškovou prohrály i závěrečnou čtyřhru. "V sobotu hrála vynikající zápas proti Rogersové. I proti Coco hrála dobře, potom se jí nepovedl jeden gem. Celkově hrála ale fakt solidně, i když nevyhrávala tolik výměn od základní čáry, jak jsme čekali," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih rozhodující čtyřhry USA–Česko

Bývalá juniorská světová jednička Vondroušová rovněž nestačila na Vandewegheovou, ale dokázala uhrát bod proti Lauren Davisové. "Porazila 36. hráčku světa, což by byl úspěch na jakémkoliv turnaji. Navíc po prohraném zápase a s únavou, kterou po všech přesunech má. Ukázala srdce," chválil Pála.

Za stavu 2:2 rozhodovala čtyřhra a Siniaková s Kristýnou Plíškovou na soupeřky nestačily. "Debl byl pak pro holky nezáviděníhodný. Není to žádná ostuda, holky makaly. Škoda, že holky Coco víc nepotrápily v singlu, protože pak byla silná i do deblu. Jednou je prostě soupeř lepší," konstatoval Pála.

Po čtyřech letech tak budou mít tenistky v listopadu volno. Pálovi ale bylo líto, že si tým nezahraje finále proti Běloruskám. "Bylo by doma a proti Azarenkové, to by bylo hezký," řekl a doplnil: "Čekání na první kolo bude strašná otrava, ale buďme rádi za tolik titulů. Vždycky si ale uvědomím, kolikrát jsme byli blízko vyřazení a měli jsme štěstí. Proti Americe bychom ho potřebovali ještě o hodně víc."

Zdroj
ČT sport, ČTK, MF Dnes, Radiožurnál, Sport [isport.cz]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články