Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych vypadl v Monte Carlu s Čiličem, v klíčovém tie-breaku neuhrál ani bod

Monte Carlo - Tomáš Berdych nezvládl na antukovém turnaji v Monte Carlu zápas s Marinem Čiličem a ve 3. kole s chorvatským soupeřem za dvě hodiny prohrál 2:6, 6:7. Po nevydařeném vstupu do utkání sice sváděl s bývalým svěřencem svého současného trenéra Gorana Ivaniševiče ve druhém setu vyrovnaný souboj, tie-break pak ale ztratil jasně 0:7.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters

Český reprezentant v Monaku potvrdil, že se mu proti hráčům z první desítky světového žebříčku nedaří. V zápase s Čiličem utrpěl už osmou porážku od hráče z top ten v řadě, proti elitním tenistům navíc uhrál jen jeden set.

Zápas zahájil ztrátou podání, a přestože pak odvrátil šest dalších brejkbolů, přišel o servis ještě jednou a set za necelou hodinu prohrál. I ve druhé sadě se dostával do problémů častěji než soupeř a v deváté hře znovu pustil Čiliče do vedení.

Vzápětí mu brejk oplatil, když nejprve odvrátil mečbol, a vynutil si zkrácenou hru. Na rozdíl od předchozích dvou kol, v nichž zápasy otočil, ale tentokrát duel do třetího setu nedovedl. Pátý nasazený Čilič souboj ukončil vydařeným kraťasem a vzájemnou bilanci vyrovnal na 6:6. Berdych tak přišel o možnost vrátit se z 12. místa v žebříčku do první desítky.

Dohrál překvapivě i Murray

Selhání v závěru předvedl i první hráč světa Andy Murray. Britský tenista se v duelu s Albertem Ramosem nemohl spolehnout na servis, o podání sedmkrát přišel a prohrál 6:2, 2:6, 5:7. Ve třetí sadě mu nepomohl ani náskok 4:0, Španěl dokázal skóre otočit a po dvou a půl hodinách proměnil druhý mečbol.

"Jsem zklamaný. Měl jsem to skvěle rozehrané, při vedení 4:0 jsem během kariéry moc zápasů neztratil," litoval Murray. "Nezahrál jsem pak dobře při vlastním podání, on se dostal na koně a začal hrát líp. I tak jsem měl spoustu šancí. Udělal jsem několik špatných rozhodnutí a na to se musím se svým týmem pořádně podívat," dodal skotský tenista.

O další překvapení se postaral třetí nasazený Švýcar Stan Wawrinka. V přípravě na Roland Garros, na němž předloni triumfoval, podlehl ve 3. kole Pablu Cuevasovi z Uruguaye dvakrát 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články