Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Šafářová na Wozniackou nestačila a v Miami končí, Berdych se utká s Federerem

Miami – Čtvrtfinále se stalo konečnou pro Lucii Šafářovou na turnaji v Miami. Česká hráčka nestačila na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska, které podlehla po téměř dvouhodinovém boji 4:6, 3:6. Její přemožitelka nyní narazí na turnajovou dvojku Karolínu Plíškovou.

Lucie Šafářová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Třicetiletá Šafářová prošla v Miami mezi nejlepší osmičku poprvé v kariéře, ale další vítězství už nepřidala. Hned v úvodní hře sice sebrala soupeřce podání, avšak o svůj servis potom dvakrát přišla. Druhou sadu rozhodl brejk Wozniacké na 5:3, stejným poměrem nyní nad Šafářovou vede v bilanci vzájemných zápasů.

Plíšková narazí na Wozniackou podruhé v sezoně, v únorovém finále v Dauhá ji porazila ve dvou setech. V předchozích třech vzájemných zápasech však dánské tenistce podlehla.

Do čtvrtfinále se neprobojoval nejvýše nasazený Švýcar Stan Wawrinka, který v den 32. narozenin podlehl Alexanderu Zverevovi z Německa 6:4, 2:6, 1:6. Postoupil naopak jeho krajan Roger Federer, osmnáctinásobný grandslamový šampion ve dvou tie-breacích vyřadil Španěla Roberta Bautistu a jeho dalším protivníkem bude Tomáš Berdych.

"Jestli hraju nejlépe, co jsem kdy hrál? Možná po útočné stránce, i celkově jsem se myslím v některých věcech zlepšil. Tenis se vyvíjí a já se musím přizpůsobit. Řekl bych, že jsem lepší hráč než před deseti lety," uvedl pětatřicetiletý Švýcar, který Berdycha porazil v posledních šesti zápasech. Nejlepší český hráč vyzrál na Federera naposledy v roce 2013, celkově s ním má bilanci 6:17.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová si s Plíškovou v Miami nezahraje. Ve čtvrtfinále prohrála s Wozniackou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články