Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plíšková se nelekla Strýcové, postupuje i Šafářová a Berdych

Miami ‒ Duel reprezentačních kolegyň dopadl lépe pro Karolínu Plíškovou, která v osmifinále turnaje v Miami porazila Barboru Strýcovou 6:1 a 6:4. Postoupila tak do čtvrtfinále stejně jako Lucie Šafářová, která porazila Dominiku Cibulkovou 7:6, 6:1. Do osmifinále postoupil po výhře nad Gillesem Müllerem 6:3, 6:4 i Tomáš Berdych.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Plíšková získala po vyrovnaném začátku úvodní set suverénně za 22 minut a brejkem začala i druhou sadu. O pět let starší soupeřka jí sice vzápětí poprvé v utkání také sebrala podání, obrat ale nenastartovala.

V druhém setu se Plíšková dostala do vedení 5:2, zápas ale dlouho ukončit nemohla. Bojovná Strýcová snížila na 4:5 a v desáté hře měla i dvě šance na vyrovnání, ani jednu však nevyužila. Favoritka pak při druhém mečbolu pečetila postup a v bilanci vzájemných zápasů se ujala vedení 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vyřadila v Miami svou krajanku Strýcovou

Šafářová se v Miami probojovala mezi osmičku nejlepších poprvé v kariéře. První set vyhrála za necelou hodinu v tie-breaku 7:5 a těsnou bitvu s Cibulkovou svedla navzdory jasnému skóre i ve druhé sadě. Cibulková sice ani jednou neudržela své podání, obě hráčky se ale přetahovaly o každý fiftýn. V maratonské čtvrté hře například Šafářová proměnila až pátý brejkbol, přes shodu se v ní hrálo osmkrát. Dlouho bojovala i o rozhodující šestý bod, v sedmém gamu při svém podání třikrát odvracela brejkbol a po hodině a 50 minutách využila až třetí mečbol.

Berdych uhrál na jednom turnaji dvě vítězství za sebou poprvé od únorové semifinálové účasti v Rotterdamu. V Dubaji i na předchozím podniku Masters v Indian Wells si připsal vždy jen jednu výhru, s Müllerem ale vážnější problémy neměl. V obou setech rozhodl jedním úspěšným brejkem, sám čelil jedinému brejkbolu v úvodu druhé sady.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Berdych (10-ČR) - Müller (24-Luc.) 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Karolína Plíšková (2-ČR) - Strýcová (15-ČR) 6:1, 6:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články