Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velká bitva mu radost nepřinesla. Djokovič skončil v Acapulcu ve čtvrtfinále

Acapulco (Mexiko) – Rok 2017 začal celkovým triumfem v Kataru, od té doby ale Novak Djokovič na turnajích končí předčasně. Nejprve na Australian Open skončil senzačně už ve druhém kole a výborný výsledek nezaznamenal ani v Acapulcu. Druhý hráč světa vypadl ve čtvrtfinále, kde nestačil ve velké bitvě 6:7 (9:11), 5:7 na Australana Nicka Kyrgiose.

Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Henry Romero

"Dnes jsem podával velmi dobře. Bojoval jsem o každý bod, snažil jsem se při jeho servisu vyvinout co největší tlak, ale mnohokrát jsem měl smůlu. Nakonec se na mne usmálo štěstí," řekl Kyrgios, který si k triumfu pomohl 25 esy oproti dvěma Djokovičovým.

V prvním setu premiérového vzájemného duelu si oba hráči drželi svůj servis až do tie-breaku. V něm Djokovič odvrátil tři setboly a sám měl dvě možnosti k zisku sady, ale nakonec ji poměrem 11:9 získal Kyrgios.

Do zkrácené hry směřoval i druhý set, avšak ve dvanáctém gemu Australan čistou hrou poprvé v utkání prolomil soupeřovo podání a po hodině a tři čtvrtě se mohl radovat z postupu do semifinále. V něm se šestý nasazený Kyrgios, který je na žebříčku ATP na 17. místě, utká s Američanem Samem Querrym.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal čtvrtfinále v Acapulcu zvládl, s japonským kvalifikantem se ale nadřel

Do další fáze se naopak dostal Španěl Rafael Nadal, i když ve čtvrtfinále se s japonským kvalifikantem Jošihitem Nišiokou trápil téměř dvě hodiny. V obou setech prohrával vždy o dva gemy, manko se mu ale pokaždé podařilo smazat a nakonec zvítězil 7:6 a 6:3.

Vítěz turnaje z let  2005 a 2013 vyhrál v Acapulcu potřinácté v řadě a v semifinále se střetne s nasazenou trojkou Marinem Čiličem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články