Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Federer: V Praze bych si chtěl zahrát s Nadalem čtyřhru

Praha – Ke své návštěvě Prahy si těžko mohl vybrat lepší chvíli. Roger Federer si v pětatřiceti letech připsal nečekaný grandslamový triumf v Australian Open po fantastickém finále s Rafaelem Nadalem. Se svým španělským rivalem se ale objeví i v jednom týmu na zářijovém Laver Cupu v Praze, kde by si s ním chtěl zahrát čtyřhru. Federer přijel do Prahy propagovat první ročník tenisové obdoby golfového Ryder Cupu a slíbil, že nepůjde o žádnou exhibici.

Roger Federer v Praze
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pětatřicetiletý Federer, patrně nejlepší tenista historie, se objevil v Praze poprvé od září 2007. Tehdy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, v níž Švýcaři podlehli českému týmu 2:3. "Jsem rád, že jsem po dlouhé době zpět v Praze. Je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Tenkrát jsme si to tady moc užili, i když sportovní vzpomínky už tak příjemné nejsou," řekl s úsměvem Federer.

"Jsem rád, že tentokrát budu mít snad diváky na své straně, při mé poslední návštěvě tomu tak nebylo. Zdejší publikum je tenisově vzdělané a věřím, že vytvoří skvělou atmosféru," dodal švýcarský tenista.

Je nám líto, video expirovalo.
Roger Federer přijel do Prahy představit Laver Cup

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. "Nebude to exhibice, ale ostrý turnaj s velkými zápasy tak, aby vyhrál ten nejlepší. Rod Laver chce, abychom reprezentovali Evropu s hrdostí a hráli o vítězství," uvedl Federer.

Za oba výběry nastoupí šest nejlepších hráčů. "Každý z hráčů odehraje minimálně jeden singl a maximálně čtyři zápasy během víkendu. Pro mě je to jedna z priorit, chci být ve formě a odehrát toho co nejvíc," doplnil osmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Vedle švýcarské legendy je jistá i účast Španěla Rafaela Nadala. "Moc bych si chtěl zahrát čtyřhru s Rafou. Debly už moc nehraji, tak jednou dvakrát do roka. Naše rivalita je speciální, nikdy jsme neměli možnost být spolu v jednom týmu. Miluji jeho forhend a jsem rád, že budu v týmu právě s ním," přiznal Federer.

Laver Cup bude dalším vrcholem v už tak nabitém tenisovém kalendáři. Nezájmu tenistů se ale Federer neobává. "Doufám, že si hráči čas najdou, tenhle turnaj bude oslava tenisu. Bude to speciální, vaši soupeři budou najednou součástí stejného týmu. Je to skvělý způsob, jak oslavit velké tenisové legendy," řekl Federer.

Evropský tým povede na Laver Cupu jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe. "Björn je úžasný, myslím, že je to jeden z nejneuvěřitelnějších lidí, s kterými jsem se kdy setkal. Kdykoliv s ním hovořím, tak mám pocit, že se učím. Teď už netráví tolik času na kurtech, takže je skvělé, že právě on povede náš tým. Je to legenda, velký bojovník a jeho obouruční bekhend změnil tenisovou hru," vyznal se z obdivu ke slavnému Švédovi Federer.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě. "Bude to jedna z nejlepších akcí za poslední roky a věřím, že tu vznikne tradice, která bude trvat třeba dalších 100 let," uvedl Federer.

Vstupenky se začnou prodávat 24. února a nejprve bude možné zakoupit lístky na všechny tři hrací dny v cenách od 4500 korun do 17 900 korun. Později se začnou prodávat vstupenky na jednotlivé hrací bloky za 990 korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články