Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francie, Srbsko, Belgie a USA jsou dalšími čtvrtfinalisty Davisova poháru

Praha ‒ Další čtyři týmy vedle Austrálie si zajistily postup do čtvrtfinále DC. Pro Francouze získali rozhodující třetí bod v Japonsku deblisté Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut. Srbsku zajistili vítězství nad Ruskem hrající kapitán Nenad Zimonjič s Viktorem Troickim. Američany poslali mezi nejlepších osm družstev Steve Johnson s Jackem Sockem. V dalším kole jsou i Belgičané, kteří do baráže poslali Německo.

Jack Sock
zdroj: AP autor: Butch Dill

Blízko vyřazení byli obhájci titulu z Argentiny, kteří se musí obejít bez strůjce loňského úspěchu Juana Martína del Potra. Pár Carlos Berlocq, Leonardo Mayer odvrátil v Buenos Aires porážku ve více než čtyřhodinovém duelu s italskou dvojicí Simone Bolelli, Fabio Fognini až ve zkrácené hře pátého setu, kterou vyhráli 9:7.

Takřka čtyři a půl hodiny bojovali ve čtyřhře o vítězství i Chorvaté, kteří se v utkání se Španělskem ujali před nedělními dvouhrami vedení 2:1. Marin Draganja a Nikola Mektič zdolali jmenovce Feliciana a Marca Lópezovy 6:4 v pátém setu.

Jedinou zatím známou čtvrtfinálovou dvojicí jsou Američané a přemožitelé českého týmu z Austrálie.

Belgičtí tenisté si v úvodní nedělní dvouhře zajistili postup zásluhou Steva Darcise, který ve Frankfurtu nad Mohanem zdolal domácího Alexandera Zvereva 2:6, 6:4, 6:4, 7:6. Němci tak musejí potřetí za sebou do baráže.

Další výhru si v už rozhodnutém duelu s Ruskem připsali Srbové. Čtvrtý bod získal ve dvouhře Dušan Lajovič, jenž nastoupil místo světové dvojky Novaka Djokoviče. Konstantina Kravčuka porazil 6:3, 4:6, 6:3.

Belgičané se v dubnu utkají o postup do semifinále s obhájci titulu Argentinci nebo s Italy, jejichž zápas v Buenos Aires rozhodne až poslední dvouhra. Na 2:2 srovnal domácí Carlos Berlocq po pětisetovém vítězství nad Paolem Lorenzim.

Utkání Kanady s Velkou Británií rozhodla v závěrečné dvouhře diskvalifikace domácího Denise Shapovalova. Ten prohrál s Kylem Edmundem první i druhou sadu, za stavu 1:2 ve třetím setu pak podle agentury AFP trefil rozhodčího míčem do obličeje a následovala kontumace. Britové se ve čtvrtfinále utkají s Francií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články